בעלי עליבאבא למשקיעים לקראת ההנפקה: "מצפים לקושי תרבותי"
ג'ק מא: "כשחברה בגודל שלנו מגיעה מסין לעולם הרחב, יש לצפות שהיא תיתקל בספקנות בשל הבדלים תרבותיים, ערכיים ואפילו בעיות גיאו־פוליטיות"
עליבאבא צפויה להנפיק בניו יורק, ועל רקע זאת עולים חששות מפערים תרבותיים ומשפטיים. אחד מהחששות נובע ממבנה הבעלות של הענקית הסינית, שהוא תולדה של איסור אשר הגתה ממשלת סין, שלפיו לא תתאפשר בעלות זרה על חברות מקומיות.
מטרת המבנה, שנקרא Variable Interest Entity, היא לוודא שהנכסים הסיניים של עליבאבא יישארו בידי המייסד ג'ק מא, אף שהחברה שתונפק בארה"ב היא למעשה ישות הרשומה באיי קיימן תחת השם עליבאבא גרופ אחזקות. לכן החברות שמהוות את ליבת הפעילות הסינית של עליבאבא, שבהן ענקית הקמעונאות טאובאו ואתר האינטרנט Alibaba.com, לא יהיו בבעלות של החברה שתונפק.
בגלל המבנה המשפטי יידרשו משקיעים לאישור בית משפט סיני כדי לאכוף את זכויותיהם במקרה הצורך. אזרחים אמריקאים כמעט מעולם לא הצליחו לאכוף זכויות חוזיות בסין.
המייסד מא שלח מכתב למשקיעי החברה רגע לפני ההנפקה, ובו התייחס לאתגר במערכת היחסים בין סין לארצות הברית. "נעמוד בפני אתגרים חדשים", כתב. "כשחברה בגודל שלנו מגיעה מסין לעולם הרחב, יש לצפות שהיא תיתקל בספקנות בשל הבדלים תרבותיים, ערכיים ואפילו בעיות גיאו־פוליטיות. ייתכן שיהיה קשה לא לעורר מחלוקת, אבל אנחנו מקווים שהמחלוקות יובילו לפרספקטיבות חדשות בדיון על גלובליזציה".
נקודה נוספת שעלתה ממכתבו היא הבעיה ההיסטורית שהיתה לחברות סיניות שהונפקו בארצות הברית, שבהן התגלו בעיות של דיווח חשבונאי לקוי וניפוח הכנסות.
על כך כתב מא: "כבעלי מניות של עליבאבא אתם יכולים להיות בטוחים שנעמוד בעקרונות של יושר ושקיפות בהיבטי ממשל תאגידי".