הדולר התחזק ב-0.7% לשיא של כמעט שנתיים
היציג נקבע על 3.793 שקלים; היורו התחזק ב-0.4% וננעל על 4.793 שקלים; לאומי: "המשך הפיחות בשקל עשוי לתרום להתאוששות בייצוא במהלך 2015"; אגוד: "התחזקות הדולר צפויה להימשך, אם כי בצורה מתונה יותר"
הדולר ממשיך במסע העליות: המטבע האמריקאי התחזק היום (ו') ב-0.7% לשיא של כמעט שנתיים, והיציג נקבע על 3.793 שקלים. שיאו הקודם של הדולר נרשם ב-14 בדצמבר 2012, אז נקבע שערו על 3.799 שקלים. היורו התחזק היום ב-0.4% וננעל על 4.793 שקלים.
כלכלני בנק לאומי כותבים בסקירתם השבועית כי "השקל ממשיך לרשום פיחות מול הדולר, גם במהלך השבועיים האחרונים בהם לא התחזק הדולר בעולם. פיחות השקל מול המטבעות העיקריים, אם יישמר, עשוי לתרום להתאוששות בייצוא הישראלי במהלך שנת 2015".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בנוגע למגמה העולמית כותבים בלאומי כי "מתחילת חודש אוקטובר, שומר הדולר על יציבות יחסית מול סל המטבעות העולמי. בכך נשמר התיסוף החריף שנרשם בדולר מול המטבעות העיקריים בחודשים יולי-ספטמבר. פערי הצמיחה וההבדלים בתוואי הריבית החזוי בין ארה"ב ובין שאר המדינות המפותחות, ממשיכים לייצר לחץ לתיסוף של הדולר בעולם. מבין המטבעות העיקריים, נחלשו בשבועיים האחרונים במיוחד הקרונה הנורבגית והדולר הקנדי, במקביל לירידה נוספת במחירי הנפט".
עוד כותבים בלאומי כי "גם במטבעות של המדינות המתעוררות, ניכרה השפעת הירידה במחירי האנרגיה, כאשר הרובל הרוסי פוחת בכ-4% נוספים מול הדולר בתוך שבועיים. בארבעת החודשים האחרונים פוחת הרובל ביותר מ-20% מול הדולר. נציין שעוד לפני הירידה הנוכחית במחירי האנרגיה, קצב הצמיחה ברוסיה היה נמוך מאוד (פחות מ-1% במחצית הראשונה של 2014), וממוצע תחזיות הצמיחה לשנת 2015 עומד על 1% בלבד".
כלכלני בנק אגוד כותבים בסקירתם השבועית כי "מגמת ההתחזקות של הדולר מול השקל, שצפויה להימשך בטווח הזמן הקרוב, אם כי בצורה מתונה יותר, נובעת הן מסיבות מאקרו כלכליות של שיפור בכלכלה האמריקאית מול האטה בישראל, הן מהפחתות הריבית של בנק ישראל, שייתכן ויפחית את הריבית בעוד 0.1%-0.15% במהלך החודשים הקרובים, והן מהחשש להסלמה במצב הביטחוני לאור האירועים האחרונים בירושלים".