פסגות: "ההסתברות של פשיטת רגל ברוסיה נמוכה לעומת 1998"
גיא בית אור, כלכלן שווקים גלובליים בפסגות: "זה לא אומר שאם מחירי הנפט ישארו ברמתם הנוכחית רוסיה לא תגיע לפשיטת רגל, זה רק אומר שזה יקח יותר זמן מבעבר"
הזנקת הריבית על ידי הבנק המרכזי ברוסיה גרמה להשוואה מיידית למשבר הכלכלי שהביא להזנקת הריבית ברוסיה בשנת 1998. עם זאת, לדברי גיא בית אור, כלכלן שווקים גלובליים בפסגות, יש כמה הבדלים עיקריים בין המשבר של אז להיום.
- המשבר ברוסיה מגיע לת"א: האג"ח של אפריקה ומירלנד צוללות ל"תשואת זבל"
- דרמה ברוסיה: הבנק המרכזי הזניק את הריבית ל-17% בעקבות התרסקות הרובל
- למרות העלאת הריבית ברוסיה: הרובל מתחזק ב-1% בלבד מול הדולר
לדברי בית אור, "ראשית, גובה הרזרבות המט"חיות גבוה משמעותית בהשוואה לעבר. שנית, עיקר החוב נקוב כיום במטבע מקומי כך שהשפעת הפיחות על ההסתברות לפשיטת רגל חלשה יותר. זה לא אומר כמובן שאם מחירי הנפט ישארו ברמתם הנוכחית רוסיה לא תגיע לפשיטת רגל, זה רק אומר שזה יקח יותר זמן מבעבר".
בית אור הוסיף כי "המשמעות של העלאת הריבית היא שרוסיה שמה במקום ראשון את היציבות הפיננסית שלה והיא תדאג לצמיחה רק לאחר מכן. על פי ההערכות, השילוב של הירידה במחירי הנפט ביחד עם הקריסה של הרובל והעלאת הריבית החדה צפוי לגרום לתוצר הרוסי להתכווץ בשיעור של 4%-5% בשנת 2015. זאת, מול ההערכות הרשמיות (והלא מעודכנות) כי הצמיחה ברוסיה תהיה אפסית בשנה הבאה. ישנן סיבות רבות ומגוונות לירידה במחירי הנפט – מהפכת פצלי השמן בארה"ב, התחזקות הדולר והשינויים הצפויים במדיניות המוניטארית בארה"ב אך רוב מגמות אלו היו ידועות עוד קודם. להשפעות מהצד הגיאו-פוליטי יש משקל רב במגמה הנוכחית אשר מתהווה להיות ה"ברבור השחור" של 2014".