החברות הישראליות שכדאי לשים אליהן לב בנאסד"ק השנה
בכל המגזרים החמים בארה"ב ב־2014 יש נציגות ישראליות - חלקן ממשיכות היום את מומנטום חיובי וחלקן צפויות להתאושש ולצמוח
כשבוחנים את הביצועים של מדד נאסד"ק בשנה האחרונה, בולטים המגזרים שהיו אחראים על מרבית העליות. מי שמסתמנים כמובילי המדד בתקופה הקרובה - ואולי אף ב־2015 - הם מגזרי הביוטכנולוגיה, השבבים ואבטחת מידע. בכל אחד מתחומים אלה יש נציגות ישראליות, והפעם נבחן באילו מהן טמון פוטנציאל חיובי לשנה הקרובה.
אבטחת מידע
אחד התחומים הלוהטים ביותר של התקופה האחרונה, במיוחד אחרי סדרת מתקפות ההאקרים המתוקשרות על סוני, טארגט, ג'יי.פי. מורגן ואחרים. החברות הישראליות דומיננטיות מאוד בקטגוריה זו, ומניותיהן בלטו בביצועים חזקים בחודשים האחרונים, אם כי מתחילת 2015 הן עוברות מימוש קל. על רקע העלייה במודעות לפרצות אבטחה והצפי לצמיחה של הסקטור כולו, צפויות חברות ישראליות כמו צ'ק פוינט (CHKP), פאלו אלטו (PANW), אימפרבה (IMPV) וסייבר־ארק (CYBR) להמשיך ליהנות ממומנטום חיובי. חברה נוספת שנהנית מהמונטום בסקטור היא רדוור (RDWR), שבשלושת החודשים האחרונים עלו מניותיה ב־40%, בעיקר כתוצאה של פעילותה בתחום אבטחת הרשת.
שבבים
הישראליות בקטגוריה זו רשמו ביצועים קיצוניים מאוד בשנה החולפת. בעוד טאואר, למשל, זינקה ב־130%, מלאנוקס (MLNX) עלתה ב־19%, סיווה המוכרת רישיונות ליצרני שבבים לטכנולוגיה של עיבוד סיגנלים דיגיטליים עלתה ב־14% ואיזיצ'יפ (EZCH) צנחה בכמעט 30%. נובה, המתמחה במכונות לבדיקת שבבים, ירדה אמנם ב־2% ב־2014, אבל בשבועיים שחלפו מתחילת 2015 היא כבר זינקה ב־11%.
אחרי שנה קשה ב־2013, בשנה החולפת חזרה מלאנוקס לצמיחה יציבה שצפויה לגדול ב־2015. אנליסטים צופים לה צמיחה של 27% בהכנסות בשנה הקרובה, אחרי עלייה של 17% ב־2014, כשהרווח יקפוץ ב־80% ל־95 מיליון דולר.
מניית איזיצ'יפ היתה אחת מהמאכזבות ביותר ב־2014, זאת בעקבות אזהרת רווח חמורה ברבעון הרביעי וחולשה כללית בהוצאה של חברות הטלקום הגדולות על ציוד תקשורת חדש. עם זאת, הדור החדש של מעבדים שהחלה לשווק באחרונה, בשילוב רכישה גדולה שביצעה, פותח לה פתח להתאוששות ב־2015 עם צמיחה צפויה של 40% בהכנסות.
תרופות
2014 היתה שנה מצוינת לטבע (TEVA), שמנייתה עלתה ב־30%. טבע עשויה להמשיך לבלוט ב־2015, אחרי שהוכיחה בשנה האחרונה שהקופקסון היא עדיין המובילה בין התרופות לטרשת נפוצה. היא הצליחה לקצץ עלויות ומתכוונת להתרחב בפעילות הגנריקה בשווקים המתעוררים. יחד עם מאזן יציב ואפשרות לבצע רכישות בעתיד, היא נראית השקעה מעניינת.
לפריגו (PRGO) השנה היתה מאתגרת יותר. את 2014 אמנם סיימה המניה בעלייה של 2%, אך זאת אחרי ירידה חדה במחצית הראשונה ועלייה מטאורית במחצית השנייה. פריגו מפגינה מדיניות מיזוגים ורכישות אגרסיבית ונהנית כעת גם מבסיס הוצאות מס מופחת הנגזר מהעברת המטה שלה לאירלנד. בזכות הבסיס האיתן של הפעילות שקנתה מהמתחרה אלן, יחד עם הפעילויות האחרות שלה, היא נראית כחברה מגוונת הנכונה להמשך צמיחה.
המונפקות והקטנות
קייט פארמה (KITE) פעילה באחד התחומים המעניינים ביותר כיום - הדור הבא של תרופות אימונותרפיה (CAR). המניה הונפקה לראשונה ביוני 2014 ב־17 דולר ואחרי שעלתה פי שלושה יצאה להנפקה שנייה בדצמבר ב־54 דולר. לאחר שהחברה הודיעה על הסכם מסחור ראשוני עם אמג'ן בשווי חצי מיליארד דולר, היא זינקה בעוד 43% ל־82.6 דולר. יש להביא בחשבון כי עדיין מדובר בחברת חלום ללא מוצר מאושר לשימוש, שב־2015 עדיין לא צפויה להניב רווחים. לפיכך, נראה כי עם כל ההזדמנות הטמונה בחברה, המחיר הנוכחי הוא נקודת כניסה רק למהמרים בנשמה.
חברת המכשור הרפואי ריווק (RWLK), המאפשרת לנכים לצעוד על רגליהם, איבדה אמנם 50% מהשיא שאליו הגיעה במהלך השנה האחרונה, אך מחירה עדיין גבוה ב־70% ממחיר ההנפקה. ב־2015 היא צפויה לרשום הכנסות ראשונות, אם כי לא צפוי עדיין רווח. המניה נראית מעניינת להשקעה על רקע הירידות החדות בחודשים האחרונים והודות לתהודה הגוברת למוצר שלה בארה"ב.
מובילאיי (MBLY), המתמחה בטכנולוגיה החדשנית של מניעת תאונות דרכים ומזעור טעויות אנוש, היא אחת החברות המבטיחות בתחומה. במבט קדימה, בשנתיים הקרובות צפויה צמיחה של 50%–60% בהכנסות מדי שנה ו־90% ברווח. על רקע הצפי לצמיחה החזקה הזו, אין פלא שהיא נסחרת במכפיל 100 ל־2015 ומכפיל 55 ל־2016.
רדקום (RDCM) היא חברה ותיקה שמתמחה בניטור תקלות ברשתות סלולר. היא זכתה לתשומת לב המשקיעים לאחר השינוי האסטרטגי שעשתה, כשהעבירה את הפתרון שלה מחומרה לתוכנה. השינוי אפשר לרדקום להשיג עסקאות גדולות יותר ולהקפיץ את הרווחיות בעשרות אחוזים. מאז הדו"חות האחרונים באוקטובר זינקו מניותיה ב־80% והשלימו עלייה של 100% ב־2014. .
אלוט (ALLT), המתמחה בניהול עומסים ותעדוף ברשת, ציפתה, אחרי שנה קשה ב־2013, לשנה של חזרה לצמיחה. אבל על רקע החלפת המנכ"ל וסמנכ"ל הכספים ועיכובים בפתיחת השוק האמריקאי בשל עניינים הקשורים ב"ניטרליות הרשת", צנחה המניה ב־40%. בהתחשב בציפייה להמשך צמיחה בהכנסות וברווחיות, התמחור שלה נראה אטרקטיבי.
לירון רוכמן מנהל קרנות מניות חו"ל בהראל פיא. יאיר מנדלסון מנהל מחקר יועצים בהראל פיננסים
השורה התחתונה
הנוכחות הישראלית הגדולה בתחומי הביומד, שבבים ואבטחת המידע מסמנת את 2015 כעוד שנה מוצלחת לנציגות בנאסד"ק