$
בורסת ת"א

ההרחבה הכמותית באירופה שיחקה לידיים של כצמן וסגל

חברת הנדל"ן המניב גזית גלוב רכשה את השליטה בחברה־הבת אטריום, הפעילה באירופה, וזו רכשה בו ביום נכס בפראג ב־162 מיליון יורו. רוני סופר, מנכ"ל גזית גלוב: "כוח הקנייה של השוכרים באירופה יגדל, אנחנו לא מהמרים על מטבעות"

אורן פרוינד 08:0125.01.15

ההודעה על תכנית ההרחבה הכמותית של הבנק המרכזי האירופי ביום רביעי האחרון הגיעה בתזמון יוצא דופן עבור חיים כצמן ודורי סגל. באותו יום חתמו השניים על אחת העסקאות הגדולות ביותר בתולדות חברת הנדל"ן המניב שלהם, גזית גלוב, להגדלת החשיפה לשוק הנדל"ן באירופה. 

גזית גלוב רכשה בעסקה מחוץ לבורסה 13.61% מהחברה־הבת אטריום (הפועלת בשוק הנדל"ן האירופי ונסחרת בבורסת וינה בשווי של 1.5 מיליארד יורו, תמורת סכום עתק של 1.06 מיליארד שקל. באותו יום חתמה אטריום על עסקה משמעותית נוספת באירופה לרכישת מרכז קניות בפראג (ARKADY PANKRAC) תמורת 725 מיליון שקל (162 מיליון יורו). מעתה גזית גלוב תחזיק ב־55% ממניות אטריום ותהפוך לבעלת השליטה היחידה בה. גזית גלוב רכשה את מניות אטריום מידי השותפה שלה CPI Management, קרן השקעות אירופית שבבעלות סיטיבנק, לפי מחיר של 4.4 יורו למניה, פרמייה של 7.5% על מחיר השוק של אטריום בבורסת וינה ו־27% מתחת להון העצמי שלה.

 

מה דעתך על מניית ג'י סיטי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

"איש בהנהלה שלנו לא תיאר לעצמו שביום שנחתום על העסקה עם אטריום, ההרחבה הכמותית באירופה תצא לדרך. כמובן שהבאנו את זה בחשבון", אומר ל"כלכליסט" רוני סופר, מנכ"ל גזית גלוב. לדבריו, בהנחה שהשפעות ההרחבה הכמותית באירופה יהיו זהות להשפעות מקבילתה בארה"ב, "יהיה לה אפקט חיובי מאוד על נכסי גזית גלוב באירופה, מכיווון שכוח הקנייה של השוכרים גדל".

 

ההשתלטות על אטריום היא מהלך משמעותי עבור גזית גלוב, שכן מעתה תוצאותיה הכספיות של אטריום יאוחדו בדו"חות שלה. כבר בדו"חות הרבעון הראשון של 2015 גזית גלוב צפויה להכיר בגידול של 300 מיליון שקל בהון העצמי בגין המניות של אטריום שיואחדו לדו"חותיה. בדו"ח הרווח וההפסד לאותו רבעון, גזית גלוב צפויה להכיר בהפסד של 100 מיליון שקל.

 

ההפסד נובע מרווח של 300 מיליון שקל כתוצאה מהמעבר לשליטה בחברה־הבת, ומתקזז בהפסד של 400 מיליון שקל בגין סיווג של קרנות הון שנצברו בגין ההשקעה באטריום והוכרו בעבר כהפסד כולל אחר. שיעור המינוף של גזית גלוב (LTV), העומד על 55%, צפוי גם הוא לרדת, מאחר שלאטריום שיעור מינוף נמוך של 16%.

 

הסכנה האורבת לגזית גלוב החא היחלשות של היורו. כבר ביום שישי האחרון, בעקבות ההודעה על תכנית ההרחבה, ירד המטבע ב־2% ל־4.85 שקל ליורו, שפל של 13 שנים. אטריום רשומה בהון העצמי של גזית גלוב בשקלים, ולכן כל היחלשות ביורו אל מול השקל מקטינה את ההון העצמי של אטריום בספריה של גזית גלוב.

מנגד, תרחיש קיצוני של קריסה אינו אפשרי בגזית גלוב, לטענת סופר. "אנחנו מהחברות היחידות בישראל שלא מהמרות על מטבעות", אומר סופר. "כשאנו משקיעים באירופה אנו ישר מלווים ביורו (עסקת SWAP - א"פ), וזה נותן לנו הגנה לחשיפה המטבעית".

 

רוני סופר מנכ"ל גזית גלוב רוני סופר מנכ"ל גזית גלוב צילום: נמרוד גליקמן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x