בלעדי לכלכליסט
פואמיקס בוחנת הנפקה משנית של 20–30 מיליון דולר
שנת השיא של ההנפקות הישראליות בארה"ב נותנת אותותיה גם לתוך 2015: חברת הביומד שבניהול דב תומרקין ביצעה הנפקה ראשונית בנאסד"ק של 40 מיליון דולר לפי שווי של 128 מיליון דולר רק לפני חצי שנה — וכבר שוקלת גיוס נוסף
פואמיקס לא מסתפקת בגיוס של 40 מיליון דולר שבוצע בספטמבר 2014: ל"כלכליסט" נודע כי חברת הביומד, שפיתחה קצף המשמש להעברת תרופות, בוחנת הנפקה משנית בהיקף 20–30 מיליון דולר. החברה היתה חלק משנת השיא של הנפקות ישראליות בנאסד"ק ובבורסת ניו יורק ב־2014, שבה גייסו החברות הישראליות מעל 3 מיליארד דולר בהנפקות ראשוניות ומשניות.
- חברות התרופות רוצות חלק מהפטנט המקציף של פואמיקס
- פואמיקס גייסה 40 מיליון דולר; מחיר המניה נחתך בחצי
- פואמיקס העמיקה את ההפסד במחצית הראשונה של השנה
פואמיקס, המנוהלת על ידי דב תומרקין, מקיימת מגעים ראשוניים לקראת ההנפקה עם כמה חתמים, בהם ברקליס, אופנהיימר, מקסים וקוואן, שהיו החתמים בהנפקה הראשונית. אולם טרם התקבלה החלטה רשמית לצאת להנפקה.
ההנפקה הראשונית של פואמיקס בנאסד"ק בוצעה לפי שווי של 128 מיליון דולר. בעת הגיוס נאלצה החברה לחתוך את היקף ההנפקה, שכן התוכנית הראשונית היתה לבצע גיוס של עד 80 מיליון דולר לפי שווי מקסימלי של 250 מיליון דולר.
מאז ההנפקה זינק שווי החברה ב־57% וכיום הוא עומד על 202 מיליון דולר — קרוב לשווי שלפיו תכננה החברה לבצע את ההנפקה הראשונית.עד ההנפקה בנאסד"ק גייסה פואמיקס 10 מיליון דולר בלבד ממשקיעים פרטיים.
18 מיליון דולר מהסכמים
החברה, שהוקמה ב־2003, סיימה את תשעת החודשים הראשונים של 2014 עם הכנסות של 2.4 מיליון דולר לעומת 700 אלף דולר בתקופה המקבילה. ההפסד הסתכם ב־11.3 מיליון דולר לעומת 2.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה.
עד כה חתמה פואמיקס על כמה הסכמים עם חברות תרופות בינלאומיות, בהן באייר, מרק ואקטוויס. ההסכמים, שהניבו לפואמיקס הכנסות של 18 מיליון דולר עד היום, נועדו לשלב את טכנולוגיות הקצפים שפיתחה החברה עם תרופות שמפתחות שותפותיה להסכם.
לקראת ניסוי מכריע
פואמיקס סיימה לאחרונה ניסויים קליניים המעידים שהתרופה המובילה של החברה, FMX-101, יעילה בטיפול בפצעי בגרות חמורים. שוק תרופות המקור לאקנה מוערך ב־2.6 מיליארד דולר; נתח של מיליארד דולר מתוכו הוא בתרופות אוראליות, והיתר בתרופות מריחה שונות.
בנוסף לחברת הביומד יש גם תרופה למחלת העור אימפטיגו, FMX-102, שפוגעת בעיקר בילדים. התרופה פונה לשוק של 340 מיליון דולר. שני מוצרי החברה עברו שלב 2 מוצלח, והם צפויים להתחיל ניסויים בשלב 3 בהמשך השנה.
הבעיה העיקרית בניסוי האקנה של החברה היא שגם בקבוצת הפלסבו, שקיבלה טיפול דמה, נרשם שיפור משמעותי. לפיכך, השלב השלישי יהיה מכריע: החברה תידרש להוכיח פער גדול מספיק מול קבוצת הפלסבו כדי לסלול את דרכה של התרופה לאישור מינהל התרופות האמריקאי, ה־FDA.
תרופה נוספת של פואמיקס, FMX-104, מבוססת על האנטיביוטיקה דוקסיציקלין, ומיועדת לחולי סרטן הסובלים מפריחת פנים חריפה שלעתים מובילה להפסקת הכימותרפיה. התרופה עשויה לקבל מעמד של תרופת יתום, שמשמשת עד 200 אלף חולים ומעניקה הטבות לחברה שמפתחת אותה מה־FDA.
צינור התרופות של פואמיקס מספיק לשנתיים שבהן תעביר את שלושת המוצרים המובילים ניסוי בשלב 3. לחברה יש מוצרים נוספים בקנה, בהם מוצר לטיפול במחלת העור רוזצאה.