$
מט"ח וסחורות

לאחר המדד בארה"ב: היורו יורד לשפל של 12 שנים מול הדולר

המטבע האירופי נופל ב-1.4% ונסחר תמורת 1.122 דולר. אחרי קביעת היציג - היורו מאבד 0.7% מול השקל ונסחר תמורת 4.43 שקלים

מיקי גרינפלד 18:1826.02.15

מדד המחירים לצרכן בארה"ב מחזק היום  (ה') את הדולר במסחר מול היורו. המטבע האירופי נופל ב-1.4% ונסחר תמורת 1.122 דולר, כשברקע פרסום מחירים לצרכן שלילי בארה"ב - ירד ב-0.7% בינואר.

 

בשוק המט"ח המקומי, אחרי קביעת השער היציג, הדולר עולה ב-0.5% ל-3.95 שקלים והיורו יורד ב-0.7% ל-4.43 שקלים. לפני כן נקבעו שערים יציגים - הדולר היציג נקבע על 3.933 שקלים והיורו שמר על יציבות ב-4.465 שקלים.

 

בהלמן אלדובי אומרים כי שוק המט"ח מתמחר המשך מדיניות מרחיבה של הנגידה בארץ כאשר הסיכויים של הרחבה כמותית בשוק המקומי, עולים כל עוד השקל ימשיך את מגמת ההתחזקות מול הדולר והיורו בעיקר. עמית רוזנצוויג, מנהל השקעות בכיר בהלמן-אלדובי, מעריך כי "נגידת בנק ישראל תמשיך לתמוך בשקל חלש, עובדה אשר תטיב עם יכולת החברות להמשיך לגייס חוב בזול ותימשך בטווח הקצר הריצה לכיוון נכסי סיכון. בעיקר לאפיקים הקונצרנים והמניות בארץ ובכלל בשווקים הגלובליים".

 

המשנה לנגידת בנק ישראל, נדין בודו-טרכטנברג, רמזה אתמול בראיון לרויטרס כי הריבית בישראל יכולה לרדת אל מתחת לאפס. בודו-טרכטנברג אמרה כי "שבנקים מרכזיים אחרים בעולם מתנסים בריביות שליליות - דבר שלא חשבנו בעבר שיכול לקרות. בנק ישראל לא מיצה את כלי הריבית ושוקל גם כלים אחרים". עוד הסבירה טרכטנברג את ההחלטה להוריד את הריבית לשפל היסטורי ואמרה כי "למרות שאנחנו מרגישים בטוחים עם קצב הצמיחה הצפוי של 3.2% ב-2015 עלינו למנוע התחזקות נוספת של השקל שתיפגע בייצוא שהוא המנוע העיקרי של הכלכלה הישראלית".

 

 צילום: shutterstock

 

בראיון נרחב היום ב"כלכליסט" מציג מנהל קרנות הגידור פליקס זוּלאוּף (Felix Zulauf), ניתוח של המסחר העולמי במטבעות, ובאופן ספציפי בהתחזקות הדולר. פליקס זוּלאוּף (ראו הרחבה עליו בראיון). לדבריו , שהגורם הקריטי שישפיע על השווקים בשנים הקרובות הוא תנועת שערי המטבע, ובראשם התחזקות הדולר, שמאחוריה עומדים שני הסברים שונים - בטווח הקצר, המצב המשופר של כלכלת ארצות הברית, ובטווחים הארוכים יותר, הבחירה של אנשי עסקים ותאגידים בכל העום ללוות בדולרים במקום במטבע המקומי. 

 

"כיום הדולר עולה מול כל המטבעות האחרים בעולם, תופעה שלא נראתה מאז שנות השמונים המוקדמות. עבור כל אותם תאגידים מחוץ לארצות הברית שהשתמשו בדולר כמטבע שבאמצעותו הם מממנים את הפעילויות שלהם, המשמעות היא שההתחייבויות שלהם והחובות שלהם מטפסים למעלה בכל יום. במילים אחרות, עכשיו אנחנו רואים את הצד השני של המחזור, כשהמטוטלת נעה לכיוון השני, והתוצאות הבלתי צפויות של המדיניות הזו צצות אל פני השטח: יש לך טריליוני דולרים שחייבים להיקנות, כי מדובר במעין פוזיציית שורט שצריך לסגור. שילוב בין חוזק המטבע האמריקאי לאינפלציה האפסית בארצות הברית הופך למשל את האג"ח האמריקאיות למאוד אטרקטיביות. אני חושב שאג"ח אמריקאיות ארוכות טווח הן השקעה מצוינת השנה — התשואות של האג"ח ארוכות הטווח עומדות כיום על יותר מ־2%, ולדעתי הן יירדו מתחת ל־2% וקרוב לוודאי שיגיעו ל־1.5%, וזה יעלה את מחירן של האג"ח האלה משמעותית". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x