מכירת השליטה בכלל ביטוח עולה שלב עם המחזרת החדשה: קרן ההשקעות הבינ"ל CVC
המתעניינים נפגשו עם הנאמן המחזיק במניות אי.די.בי פתוח בכלל. ל"כלכליסט" נודע כי הוחלט לכנס אסיפת בעלי מניות אי.די.בי שעניינה הדחת שני דירקטורים של מוטי בן־משה
מכירת השליטה בכלל ביטוח עולה שלב. ל"כלכליסט" נודע כי בימים האחרונים הגיעו למשרדי חברת הביטוח נציגי כל החברות הבינלאומיות שמביעות עניין ברכישתה וקיימו פגישות. הנציגים נפגשו עם הנאמן מטעם המפקחת על הביטוח משה טרי, המחזיק במניות כלל שבשליטת אי.די.בי פתוח. לאחר מכן נפגשו עם מנכ"ל החברה איזי כהן.
- אי.די.בי החליטה להדיח את בן-משה מדירקטוריון דסק"ש
- אדוארדו אלשטיין ובן משה: הישיבה הסוערת
- ניצחון לאלשטיין: דירקטוריון דסק"ש החליט להדיח את מוטי בן משה
עוד נודע ל"כלכליסט" על שם חדש ומעניין בין המתעניינות — קרן ההשקעות הבינלאומית CVC פרטנרס. הקרן, שמנהלת 71 מיליארד דולר, מחזיקה ב־60 חברות שמציגות היקף מכירות כולל של 120 מיליארד דולר בשנה ומעסיקות 400 אלף עובדים.
עוד ברשימת המתעניינים בכלל ביטוח, שבראשה עומד היו"ר דני נוה: חברת ההשקעות הסינית XIO, חברת הביטוח האמריקאית אמטראסט וקרן ההשקעות ורבורג פינקוס. התהליך למכירת כלל מנוהל בידי הבנקים הזרים סיטי ו־AON.
כלל ביטוח נסחרת בבורסה לפי שווי של 3.57 מיליארד שקל, והונה העצמי עומד על 4.3 מיליארד שקל. חברת הפניקס המתחרה נמכרת בשווי המשקף את הונה העצמי, וההערכות הן שכך יהיה גם לגבי כלל ביטוח.
קריסת אי.די.בי תחת ההנהלה והבעלים הקודמים הביאה את הפיקוח על הביטוח להוציא את מניות השליטה בכלל ביטוח מידיה. אי.די.בי, היום בשליטת אדוארדו אלשטיין, מחזיקה ב־55% ממניות כלל ביטוח, ועליה למצוא רוכש ולחתום על הסכם למכירת גרעין השליטה בכלל ביטוח עד סוף 2015.
בדרך להדחה
בתוך כך אלשטיין ממשיך לדחוק את רגליו של שותפו לשעבר מוטי בן־משה מאי.די.בי. ל"כלכליסט" נודע כי אתמול הוחלט לכנס אסיפת בעלי מניות שנתית. ל"כלכליסט" נודע כי הכוונה היא להעלות להצבעה הדחה של שני דירקטורים מטעמו של בן־משה בחברה.
במקור החזיקו אלשטיין ובן־משה בכ־32% מהמניות כל אחד, אלא שבעקבות הנפקת זכויות שבה בן־משה לא השתתף, נותרו בידיו 16% ובידי אלשטיין 61%. על פי הסכם בעלי המניות, הפער באחזקה תובע שינוי ביחס הדירקטורים — במקום שלושה נציגים לכל אחד, ימונו חמישה דירקטורים מטעם בעל המניות הגדול ואחד בלבד מטעם השני. כך לטענת אלשטיין.
בן־משה צפוי לערער על מהלך כזה, ובמקביל מתחזקות ההערכות כי יגיש הצעה מסודרת להזרמת הון ולרכישת השליטה בחברה־הבת דסק"ש. ל"כלכליסט" נודע כי גם אלשטיין מצדו נערך להזרמה לדסק"ש. במסגרת השיחות עם נאמני ההסדר אייל גבאי וחגי אולמן סוכם כי חלק מ־512 מיליון השקלים שאלשטיין מחויב להזרים לטובת הצעת רכש למניות אי.די.בי — יוזרמו תחת זאת לדסק"ש.
הסמכות — שולם לפידות
אסיפת בעלי מניות דסק"ש תתכנס ב־8 ביוני כדי להחליט על הדחת בן־משה מדירקטוריון החברה. זאת לאחר שבן־משה סירב לבקשת הדח"צים להתחייב שלא ינסה להשתלט או להזרים הון לדסק"ש, אלא באמצעות אי.די.בי פתוח. הסירוב מחזק את ההערכה שבן־משה יגיש הצעה מסודרת, שאלשטיין ייאלץ להשוות.
בשבוע שעבר שלח בן־משה מכתב לדירקטוריון דסק"ש ובו נכונות להזרים לה 150 מיליון דולר בתנאים מסוימים. ההצעה, שלא נידונה בדירקטוריון, לא התקבלה יפה בדירקטוריון אי.די.בי פתוח. הדח"צ גיורא ענבר נימק את תמיכתו בהדחה: "המהלך של בן־משה היה ניסיון להשתלטות עוינת על הנכס המשמעותי ביותר של אי.די.בי. אנחנו לא יכולים לתת לזה יד".
אם ההחלטה תאושר, בן־משה יישאר דירקטור באי.די.בי פתוח אבל יתרחק משמעותית מניהול דסק"ש. הסבירות לכך גבוהה, שכן אפילו יוסי זינגר, אחד משני הדירקטורים שמינה בן־משה בדסק"ש, הצביע בעד הדחתו בשבוע שעבר. לבן־משה צפויה מכה נוספת כשעוזרו עודד גולן יפסיק לקבל שכר מקופת אי.די.בי.
אלשטיין הכריז כי שולם לפידות יהיה הסמכות הבלעדית והבכירה מטעמו בניהול אי.די.בי.