סוער באסיה: סין צללה ב-6.5%, הדולר בשיא של 12 שנים מול הין
ניקיי ביפן עלה ב-0.4% ורשם 10 ימים רצופים של עליות - הרצף הארוך מזה 27 שנים. הירידות בסין - לאחר שקרן הרווחה של סין מכרה חלקה בבנקים המסחריים - לראשונה בהיסטוריה
יום מסחר דרמטי בבורסות המזרח הרחוק. המדד המרכזי של שנגחאי צלל בשיעור של 6.5% ל-4,629.27 נקודות במקביל להמשך התחזקות הדולר מול הין היפני ולעליות בבורסה ביפן. הירידה במדד המרכזי של סין היא החדה ביותר מאז 19 בינואר השנה אז צנח המדד ב-7.7%.
הירידות החדות במדד המרכזי בסין החלו לאחר שקרן הרווחה הריבונית (sovereign wealth fund) השייכת למדינה הודיעה כי היא מורידה את חלקה בבנקים במדינה בפעם הראשונה בהיסטוריה. במקביל התקבלו דיווחים במדינה כי חברות הברוקראז' צפויות להדק את הרגולציה על המשקיעים. לפי הדיווח לבורסה של הונג קונג, הקרן מכרה כ-300 מיליון מניות הרשומות בסין של Commercial Bank of China ועוד 280 מיליון מניות של China Construction Bank. בסך הכל מדובר במכירות בסכום של 560 מיליון דולר.
עוד היום, כלכלני HSBC חתכו שוב את תחזית הצמיחה של סין לשנה הנוכחית ל-7.1%, לעומת התחזית הקודמת שעמדה על צמיחה של 7.3%.
במקביל ביפן, המדד המרכזי עולה זה היום העשירי ברציפות - ברצף הארוך ביותר מאז 1988. ברקע לעליות ההיחלשות של הין היפני שנסחר בשפל של 12 שנים מול הדולר.
"אני חושב שקצב העליות ביפן מדאיג", אמר Shinji Kureda מבנק מיטסוי ביפן. "על רקע החולשה של הין, אני לא מצליח לחשוב על סיבה טובה יותר מה לעשות עם הכסף חוץ מאשר לרכוש מניות בבורסה".
בכל מקרה נראה כי משקיעים בבורסות אסיה ממתינים לראות כיצד יגיבו הרגולטורים לחולשה של המטבעות מול הדולר. ייתכן שהתשובה לכך תהיה במפגש שרי האוצר בשבוע הבא בגרמניה.
דובר הממשל העליון של יפן נמנע מלומר שהנפילה האחרונה בין לא הייתה מהירה. מזכיר הממשלה Yoshihide Suga אמר כי המדינה תמשיך לצפות על ההתפתחויות בשוק המט"ח באופן הדוק, והוסיף כי לא הייתה הסכמה ב-G-7 שמהלכים מהירים בשער חליפין היו "בלתי רצויים".