יועץ רוה"מ לשעבר מונה לדירקטוריון חברת טיהור שפכים ציבורית
החברה היא בשליטת ניסים דג'לדטי, שהורשע בתחילת החודש בשורת עבירות פליליות. למרות שהחברה דיווחה לבורסה על מינויו של יוסי לוי לדירקטוריון, אומר לוי ל"כלכליסט": "עדיין לא החלטתי אם לקחת את התפקיד או לא"
המקרה המוזר של ביונד טיים, החברה הבורסאית דלת הפעילות של גדי טפר וניסים דג'לדטי (שלאחרונה הורשע בפלילים): החברה דיווחה היום (ב') בבוקר על מינויו של יוסי לוי, לשעבר יועץ לראש הממשלה, בנימין נתניהו, וכיום יועץ תקשורת עצמאי, לדירקטוריון החברה. הבעיה: לוי עצמו סיפר ל"כלכליסט" כי עדיין לא החליט אם להתמנות לתפקיד או לא.
- צו מניעה זמני אוסר על טפר-דג'לדטי לבצע פעולות בגרינסטון
- רשות ני"ע מוחה - ובעלי השליטה החדשים בגרינסטון ממשיכים לקבוע עובדות בשטח
- רשות ני"ע נותנת ברקס לייני: "מכירת גרינסטון לא אושרה כדין"
לוי אמר כי "מינו אותי לדירקטור זה קצת מוגזם להגיד. הם הציעו לי את התפקיד ואני עדיין שוקל. יש לי עניינים אחרים שאני לא בטוח שזה יסתדר איתם, גם עניינים אישיים וגם עניינים אחרים אז אני לא בטוח שזה יסתייע. אני חושב שההודעה מוקדמת מדי כי אני עדיין שוקל וזה ממש לא סופי. אני לא משוכנע שזה ייצא לפועל בסוף".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
למה להיכנס לחברה? מה אתה מביא לדירקטוריון?העיסוק של החברה רחוק מאוד מתחום התקשורת.
"את גדי אני מכיר מהתקופה שהוא היה מנכ"ל ארקיע. עבדנו יחד מספר שנים, הקשר הוא קשר טוב. עבדנו בשיתוף פעולה מלא, נתתי לארקיע ייעוץ תקשורתי ואסטרטגי ואני מאוד מעריך אותו. וזאת הסיבה שהסכמתי לשקול את העניין הזה".
במקביל דיווחה החברה על מינויו של אסף סיני, לשעבר סמנכ"ל בכביש 6 והיום יועץ, לתפקיד דירקטור בחברה.
ביונד טיים עוסקת בתחום טיהור השפכים, באמצעות החברה בת טריטק. פעילות החברה הפסדית והיא נזקקת להזרמות הון על מנת לשרוד. טפר ודג'לדטי השתלטו על החברה באפריל האחרון באמצעות הזרמת הון של 8.6 מיליון שקל - סכום ששימש בין השאר לפרעון הלוואות להן היו ערבים ירון ייני ומוטי מנשה, מבעלי השליטה הקודמים בחברה. את הרבעון הראשון סיימה החברה עם הכנסות סמליות של 17 אלף שקל, ועם הפסד של 1.4 מיליון שקל, וגירעון של 470 אלף שקל בתזרים המזומנים.
לאחרונה הורשע דג'לדטי בשורה של עבירות פליליות - קשירת קשר לפשע, זיוף בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף, קבלת דבר במרמה, הלבנת הון והטרדת עד. נגד דג'לדטי נטען כי השתלט יחד עם שותפים על נכסיו של אלכסיי זכרנקו, שנעלם ברוסיה בשנת 2009 ולא ידוע מה עלה בגורלו.