כיל: השביתה פגעה במכירות החברה ב-423 מיליון דולר במחצית הראשונה
השפעת השביתה במפעלי החברה בים המלח ובנאות חובב על הרווח התפעולי הסתכמה ב-248 מיליון דולר. המכירות במחצית הראשונה של השנה ירדו ב-17% והסתכמו ב-2.7 מיליארד דולר. כ-250 עובדים יעזבו את החברה
השביתה במפעלי ים המלח ובנאות חובב, פגעה במכירות כיל בכ-423 מיליון דולר במחצית הראשונה של השנה. כך עולה מדו"חות כיל שפורסמו היום (ד'). השפעת השביתה על הרווח התפעולי במחצית הראשונה של 2015 הסתכמה ב-248 מיליון דולר.
- התוכנית של דרעי: לפצות את כיל ב-300 מיליון שקל בשנה
- בנק לאומי מכר 5.2% מהחברה לישראל ב-500 מיליון שקל
- האם תאושר הכרייה השנויה במחלוקת של כיל בשדה בריר?
בסיכום הרבעון השני רשמה יצרנית הדשנים שבשליטת החברה לישראל (46%) ירידה של 22% בהכנסות ל-1.196 מיליארד דולר - מתחת לתחזיות האנליסטים שחזו הכנסות של 1.28 מיליארד דולר לרבעון השני.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
הרווח הנקי ברבעון השני המתואם הסתכם ב-75 מיליון דולר, לעומת 68 ברבעון המקביל - עלייה של 10%. הרווח למניה עמד על 6 סנט, בדומה לתחזיות האנליסטים.
בשורת הרווח התפעולי נרשמה עלייה ל-107 מיליון דולר, מול 67 מיליון דולר ברבעון המקביל.הרווח התפעולי המתואם (המנטרל את השפעת השביתה שעלותה עמדה על 148 מיליון דולר, וכן שורה של הוצאות חד פעמיות אחרות) הסתכם ב-251 מיליון דולר לעומת 243 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
כיל מציינת כי התועלת הכלכלית נטו של תוכנית ההתייעלות מוערכת ב-170 מיליון דולר לכל הפחות. נתון זה הוא לאחר קיזוז ההפסדים האמורים שנבעו מהשביתה. במילים אחרות, למרות סכומי ההפסד האדיריים שגרמה השביתה ושמופיעים בדוחות, נראה שכיל ידעה כבר בתחילת הדרך, כשיצאה בהודעה על הפיטורים, כי בסוף הדרך, בתום מאבקי העובדים, יצא הפסדה בשכרה.
החברה אף מציינת כי לפחות תועלת אחת השיגה מההשבתה הארוכה: "ניצול חומר הגלם שהצטבר בבריכות במהלך השביתה והגברת כושר הייצור במפעלי העיבוד צפויים להגדיל במהלך שלוש השנים הבאות ב-10% את קצב ייצור האשלג בים המלח בהשוואה לקצב טרום השביתה", נמסר בפרסום של כיל.
עוד ציינה החברה כי עם סיום השביתה החלה להגביר את קצב ייצור האשלג והוא שב לרמות הייצור טרום השביתה. כיל מעריכה כי תשוב להיקף מכירות רגיל ברבעון השלישי.