אחרי 7 שנים: עופר קוטלר פורש מתפקיד מנכ"ל שיכון ובינוי
ירון קריסי המכהן כמנכ"ל סולל בונה, החברה בת בבעלות מלאה, מחליף את קוטלר בתפקידו החל מנובמבר הקרוב
עופר קוטלר פורש מחברת שיכון ובינוי. לאחר שבע שנים וחצי בתפקיד מנכ"ל זרוע התשתיות של קבוצת אריסון, שבשליטת שרי אריסון, הודיע אתמול קוטלר כי יסיים את תפקידו בחברה בסוף אוקטובר הקרוב. את מקומו של קוטלר יתפוס ירון קריסי (50), מנכ"ל החברה־הבת סולל בונה, שייכנס לתפקיד באופן רשמי בתחילת נובמבר.
- שיכון ובינוי מצטרפת לדירוג מעלה לאחריות חברתית
- שיכון ובינוי תגייס 400 מיליון שקל ותחלק דיבידנד של 50 מיליון שקל
- שיכון ובינוי: פרויקט לסלילת כביש אגרה בטקסס במיליארד דולר
עלות שכרו הכוללת של קוטלר מסתכמת ב־60 מיליון שקל, מתוכם 52.3 מיליון שקל עד סוף 2014 ו־7.5 מיליון שקל — עלות שכר מוערכת מתחילת 2015 ועד לסוף אוקטובר, מועד פרישת. 12.2 מיליון שקל מתוך עלות השכר הכוללת מיוחסים למניות חסומות שקיבל קוטלר עד סוף 2014, כאשר קוטלר מימש יותר מ־5 מיליון מניות חסומות בשתי פעימות. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי השווי הבורסאי של המניות שמומשו בשתי הפעימות עומד על יותר מ־45 מיליון שקל, הרבה מעל הסכום "על הנייר". על פי הערכות, קוטלר מכר את רוב המניות שהיו ברשותו בעקבות המימוש. בנטרול המניות החסומות ובצירוף שכר הבסיס, המענקים שקיבל והשווי הבורסאי של המניות החסומות שמימש, התגמול בפועל הכולל של קוטלר עומד על 93 מיליון שקל, לפני מס.
"אם זה היה תלוי בי, הייתי עוזב כבר בשנה שעברה", אמר קוטלר בשיחה עם "כלכליסט", "אבל ראיתי שיש כמה דברים מהותיים לעשות בחברה והחלטתי להישאר עוד שנה. בכל אחת מהחברות־הבנות שלנו קיבלתי החלטות משמעותיות קדימה. היה לי חשוב לקדם את ההנפקה של איי.די.או ולדחוף את הפעילות של התשתיות שלנו בארה"ב ובקולומביה". בסוף יולי הונפקה החברה־הבת איי.די.או בבורסת פרנקפורט לפי שווי של 700 מיליון דולר.
"בדרך כלל אני יושב בתפקידים שלי בין שבע לשמונה שנים, ולכן הרגשתי שזה הזמן הנכון לעזוב", מסביר קוטלר. "שרי נתנה לי גיבוי גדול כשהפכתי את שיכון ובינוי לחברה גלובלית והפכתי את החלום שלה למציאות. הצלחנו להפוך את שיכון ובינוי לחברה שהיקף פעילותה הגלובלית מהווה כ־50% מסך פעילותה, לעומת כ־40% בעת כניסתי לתפקיד".
במהלך תקופתו של קוטלר החברה הרחיבה את הפעילות בתחום יזמות הנדל"ן בישראל ובאירופה, נכנסה לפרויקטים חדשים בכבישי אגרה ביוסטון ובקולומביה וכן בפרויקט אשלים לייצור אנרגיה סולארית בנגב. מניית שיכון ובינוי עלתה ב־17% בשנה האחרונה וכעת שווי החברה עומד על 3.6 מיליארד שקל.