מנכ"ל טאואר: "יש לנו יכולת להגיע לרמת הכנסות של כ-1.3 מיליארד דולר"
ראסל אלוונגר, מנכ"ל טאואר שזכתה במקום השלישי בתחרות "המהלך העסקי של השנה": "אנחנו המפעל האנלוגי מספר אחת בעולם. היינו מספר 20 ב-2005 ואנחנו מספר אחת עכשיו"
ראסל אלוונגר, מנכ"ל טאואר, שזכתה במקום השלישי בתחרות "המהלך העסקי של השנה" אמר בכנס "כלכליסט", כי "זה כבוד שהפאנל הכיר בהתקדמות של החברה שלנו. אם מסתכלים על טאואר, הצמיחה היתה מצויינת. התחלנו ב-2005, אז הגעתי לחברה, היינו עם חוב של מעל ל-500 מיליון דולר, ובזכות הבנקים שעזרו לנו והבנייה מחדש של החוב שרדנו. אני מודה להם שהם האמינו בחזון של החברה. צמחנו עד לרמה של 830 מיליון דולר ב-2014 וב-2015, אם מסתכלים על התחזיות שלנו, נגיע לרמה של 955 מיליון דולר בהכנסות. האנליסטים צופים 1.1 מיליארד דולר ב-2016, ואנחנו נמצאים ביכולת להגיע לרמה של הכנסות של 1.3 מיליארד דולר עם המשאבים שקיבלנו מפנסוניק בתפוקה מקסימלית.
"אנחנו המפעל האנלוגי מספר אחת בעולם. היינו מספר 20 ב-2005 ואנחנו מספר אחת עכשיו. קנינו מתקני ייצור מפנסוניק ביפן וההכנסות מהם הן כ-400 מיליון דולר בשנה, ויש יכולת להכניס לשם הכנסות נוספות של 250 מיליון דולר. היופי בעסקה הוא שכל העסקים שנכניס לשם מעבר להכנסות מפנסוניק זורמות ברובן לשורה התחתונה. פנסוניק לא ניהלה את המפעלים בניצולת מלאה ורכשנו מהם את השליטה תמורת כ-8 מיליון דולר במניות. רצינו את זה בגלל הסינרגיות ובסיס הלקוחות שלנו שרצה את היכולות שהמפעל של פנסוניק מסוגל לספק. כיום יש לנו מפעלים בישראל, ניופורט וביפאן".
אלוונגר הוסיף כי "יש לנו את היכולת כעת להגיע לרמת הכנסות של כ-1.3 מיליארד דולר, והנקודה האחרונה היא שמה שמניע הצלחה הוא חזון וצוות שמסוגל להגשים את החזון. החזון העסקי הוא לאן צריך להגיע אבל גם איזו חברה אתה רוצה להיות. אנחנו חברת ייצור בתחום ההייטק ואני מאמין בליבי שכל אומה חזקה מכילה ייצור, וכל עוד יש ייצור יש מעמד ביניים".