הלמן אלדובי: שנת 2016 היא שנת המפנה של שוק האג"ח
"המשקיעים צריכים להפנים שאנו קרובים לשינוי מגמה במדיניות המוניטרית בעולם" כך טוענים כלכלני הלמן אלדובי במסיבת העיתונאים השנתית לפרסום התחזיות לשנה הקרובה
לדבריו, שנת 2016 עשויה להיות שנת המפנה של שוק האג"ח, ויש לנקוט משנה זהירות בשוק זה: "שוק האג"ח נמצא ברמות מחירים גבוהות והתשואות נמוכות משמעותית מתשואת שווי משקל לטוח ארוך. הגם שבטווח של השבועות הקרובים שוק האג"ח עשוי להמשיך במגמה החיובית" אומר ארצי, "המשקיעים צריכים להפנים שאנו קרובים לשינוי מגמה במדיניות המוניטרית בחלק מהמקומות, בעיקר ארה"ב אשר מתחילה בתהליך איטי של העלאת ריבית וכן בישראל שבה לא צפויה הורדת ריבית נוספת ולקראת סוף שנה הבאה בהחלט סביר שיתחילו לדבר על העלאת ריבית. גם במקומות שבהן ההרחבה הכמותית עדיין נמשכת כמו באירופה ויפן אנו צופים שעיקר ההשפעה על הכלכלה כבר מוצתה ומעכשיו ההשפעה תהיה פחותה".
- רואים צרות באופ"ק: קרטל הנפט לא רוצה לכרות את הענף עליו הוא יושב
- יורו טריפ: האם הסופגניה של דראגי באמת תפיל את היורו?
- בכיר בבנק האירופי: בוחנים הגדלת הריבית השלילית על הפיקדונות
לדברי ארז קפיטולניק, מנהל מחלקת המחקר בהלמן-אלדובי, "ענף המזון הישראלי עובר בימים אלה אירוע מהותי אשר צפוי להשפיע על ההתפתחויות בשנים הקרובות. דעיכת מגה הנו תהליך שמלווה את הענף תקופה ארוכה אולם רק בשנה האחרונה התברר מצבה העגום של הרשת ותהליך דעיכתה שהואץ מאוד אינו צפוי להערכתנו להיפסק. אנו מעריכים כי שאר השחקניות בענף צפויות ליהנות מכך, הן מבחינת הגדלת נתחי שוק והן מבחינת התחזקות מול ספקיות המזון."
"המערכת הבנקאית מצליחה להגדיל את היקף האשראי תוך הגדלת משקלם של משקי הבית והעסקים הקטנים והבינוניים בתיק האשראי, סקטורים המתאפיינים במרווחים גבוהים יותר בהשוואה לאשראי העסקי" אומר קפיטולניק. "הגדלת נפח הפעילות מפצה חלקית על הירידה במרווחי האשראי הנגזרת מסביבת הריבית הנמוכה. איכות תיק האשראי יציבה ואנו רואים כבר תקופה ארוכה הפרשות נמוכות מאוד להפסדי אשראי. במקביל, ההתייעלות התפעולית מתחילה לתת את פירותיה והיא מהווה תשתית אשר תלווה את הבנקים גם בתקופות בהן הריבית והמרווחים יהיו גבוהים יותר. ברקע קיימים אומנם איומים רגולטוריים אולם אנו מאמינים כי השפעתם על המערכת, ככל שיהיו, צפויה להיות מוגבלת".
לסיום אמרו בבית ההשקעות שבשוק הנדל''ן קצב הבנייה עדיין לא מדביק את הביקוש הקיים לדירות וזאת על אף שבשנה האחרונה נרשמה עלייה בהתחלות הבנייה. עליית שכר המינימום, העובדה כי השוק קרוב לתעסוקה מלאה והגידול בהכנסה הפנויה (לאור צעדי הממשלה להוזלת יוקר המחיה) צפויים להוסיף ותמוך בביקוש לדירות.