$
בורסת ת"א

הוחמרו האישומים נגד ברמלי: לא רק מרמה אלא גם גניבה

בעל השליטה בקלע יזומן לשימוע לפני הגשת כתב אישום על הלבנת הון, גיוס ללא תשקיף וזיוף. על העברה שנוספה כעת, גניבה בידי מורשה, העונש המרבי הוא שבע שנות מאסר: "יצא להרפתקאות ורכש חברות ללא ידיעת המשקיעים"

תומר גנון 08:2014.01.16

הפרקליטות החליטה להחמיר את האישומים נגד אמיר ברמלי, בעל השליטה ברוביקון וקרן קלע שקרסו. לפני כחודשיים הודיעה פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) שברמלי יזומן לשימוע בטרם הגשת כתב אישום על עבירות מרמה, אולם אתמול הודיעה כי החליטה להוסיף לכתב האישום גם עבירות גניבה.

אתמול הודיעה מחלקת ני"ע לברמלי כי היא שוקלת להגיש נגדו כתב אישום בכפוף לשימוע על העבירות הבאות: גניבה בידי מורשה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גיוס משקיעים ללא תשקיף, זיוף ועבירות הלבנת הון.העונש המרבי על עבירת קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות הוא חמש שנות מאסר ועל גניבה בידי מורשה שבע שנות מאסר.

 

ברמלי לא לבד. הפרקליטות זימנה אתמול לשימוע עובדים נוספים שנחקרו בפרשה באזהרה, ובהם משווקת קרנות קלע סיון ציבולסקי, מנכ"לית קלע השקעות יהודית צירט וחשב קלע השקעות אלי עופר.

 

על פי כתב החשדות, קרן קלע גייסה מאות מיליוני שקלים ממאות משקיעים ללא פרסום תשקיף כדין, תוך הבטחת תשואה חריגה ומסירת מצגי שווא בדבר טיב ההשקעה. בין היתר נטען כי קרן קלע השתמשה בכספי המשקיעים לביצוע השקעות עתירות סיכון, לצרכיו האישיים של ברמלי ולתשלומי הריבית למשקיעים עצמם בשיטת פירמידה. כל זאת בניגוד להתחייבויות שניתנו למשקיעים, שלפיהן הקרן תשקיע בהשלמות הון קצרות טווח לעסקים קטנים ובינוניים, הזקוקים להון עצמי כדי לקבל אשראי בנקאי. לטענת הפרקליטות, מממצאי החקירה עולה כי לא נעשתה כל פעילות כזאת.

 

 צילום: אריאל שרוסטר

 

במסגרת בדיקות שערכה רשות ני"ע, ברמלי מסר לכאורה פרטים מטעים בדבר מספר המשקיעים והיקף השקעתם, ושלח מסמכים פיקטיביים לתמיכה בפרטים אלה. כמו כן מייחס כתב החשדות לברמלי משיכות כספים מהחברה הציבורית קלע השקעות, שבה היה בעל שליטה ודירקטור, ללא קבלת אישורים כדין. קלע ורוביקון חייבות למאות משקיעים 296 מיליון שקל בעוד נכסיהן עומדים על כ־100 מיליון שקל בלבד. מפרק החברה, עו"ד ארז חבר, פועל בימים אלה למכור את נכסיה כדי להחזיר למשקיעים לפחות חלק מכספם.

 

ברמלי נעצר ונחקר לראשונה באזהרה ברשות ני"ע במרץ 2015. בדיון שנערך לאחרונה בבית משפט השלום בתל אביב חשפו התובעים בתיק, עוה"ד חנה קורין, מאור ברדיצ'בסקי ויוני לבני, טפח מכתב האישום המתגבש. "קרן קלע הבטיחה למשקיעים שהכסף שגייסה נועד להשלמות הון למשך 72 שעות, תוך התחייבות לריביות גבוהות, אבל הכסף הלך לרוביקון ומשם להרפתקאות עסקיות של אמיר ברמלי", טענו נציגי הפרקליטות.

 

"לגישתנו, כל הכספים שהיו ברוביקון שייכים למשקיעי קלע", הם הוסיפו. "אלה התקבלו על בסיס מצג שקר לגבי ייעוד השימוש בהם. כפי שעולה מחומר הראיות, הוא לא מימש, ולו פעם אחת, את אותו ייעוד. ברמלי יצא למסע הרפתקאות אישי ורכש חברות ללא ידיעת המשקיעים".

 

באות כוחו של ברמלי, עו״ד נוית נגב ועו״ד איריס ניב סבאג, מסרו בעניין החלטת הפרקליטות לקיים לו שימוע לפני הגשת כתב אישום: ״אמיר ברמלי לא עבר כל עבירה ואנו משוכנעות כי הדברים יתבררו בהמשך״.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x