$
בורסת ת"א

שותפות לווייתן הגישה תוכנית פיתוח חדשה - הגז יגיע עד סוף 2019

לפי דיווח השותפות, המאגר יוכל להעביר כמות גדולה יותר של גז - עד 21 מיליארד מ"ק; יוקמו שני צינורות הולכה מקבילים. למרות ההרחבה, עלות הפיתוח ירדה ל-6 מיליארד דולר בשל ירידת מחירי הנפט בעולם. נובל אנרג'י אף היא הכינה את התוכנית, מה שמוכיח לטענת השותפות שהיא מחויבת לפיתוח המאגר

ליאור גוטמן 08:5225.02.16

שותפויות הגז דלק קידוחים, אבנר ורציו הגישו בימים האחרונים למשרד האנרגיה תוכנית פיתוח חדשה ומעודכנת למאגר לוויתן.

 

על פי דיווחי השותפויות, שמחזיקות יחדיו בכ-60% במאגר, הגז מלוויתן יגיע לישראל עד סוף 2019 ויוכל להעביר עד 21 מיליארד מ"ק, זאת לעומת 16 מיליארד מ"ק בתוכניות המקוריות. ההרחבה, כך טוענים שם, נועדה לתת מענה לביקושים שיצוצו ממדינות שכנות.

מאגר לווייתן מאגר לווייתן

 

נובל אנרג'י הכינה והגישה עם השותפויות את התוכנית, מה שמוכיח, לטענתן, שהיא מחויבת לפיתוח ולהפקה. זאת למרות פרסומים שטוענים שמצבה הפיננסי לא יאפשר זאת.

 

לפיכך, בכוונת השותפות לקדוח שמונה בארות ולהציב אסדה במרחק 15 ק"מ מחופי ישראל ובהתאם לתמ"א 37 ח שאושרה לאחרונה. הגז יזרום עד סוף 2019, הקדמה של שישה חודשים ביחס ללוח הזמנים שנקבע במתווה הגז.

 

עוד כוללת התוכנית הקמה של שני צינורות הולכה מקבילים. הראשונה בהיקף של 12 מיליארד מ"ק שתופנה לשוק הישראלי, הירדני, הרשות הפלסטינית ולשוק מצרי מקומי. התוכנית המקבילה כוללת הרחבה של עוד 9 מיליארד מ"ק ובכפוף להסכמי אספקת גז שייחתמו מול "של" (SHELL), היא הבעלים הצפויים החדשים של בריטיש גז שחתומה מול לווייתן על מזכר כוונות לרכישת גז.

 

בשותפות לווייתן מחדדים שתוכנית פיתוח אחת אינה קשורה לשנייה, כלומר זו שאמורה לספק 12 מיליארד מ"ק תתקיים בכל מקרה. התוכנית הוגשה והוצגה בפני שר האנרגיה יובל שטייניץ והממונה על הנפט במשרדו, שאמורים לאשר אותה סופית.

 

עלות הפיתוח ירדה מכ-7 מיליארד דולר במקור לכ-6 מיליארד עכשיו, וזאת למרות שהספק ההפקה עלה. הסיבה היא ירידת מחירי הנפט בעולם שצמצמה את הביקוש לאסדות וצנרות הולכה של גז.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x