בלעדי לכלכליסט
המחזיקים בדורי תוקפים את כצמן וסגל: "העמידו בטוחות לתשלום החוב של דורי"
לאחר שתקפו את לוזון בטענה למצגי שווא, עברו מחזיקי האג"ח לסדרת דרישות מבעלי השליטה הקודמים: "כצמן וסגל אחראים ביחד ולחוד לתשלום כל החוב למחזיקי האג"ח"
אחרי שתקפו את עמוס לוזון בדבר מצדי שווא שהציג לכאורה לגבי מסגרות האשראי של דורי קבוצה, תוקפים הפעם המחזיקים את הבעלים הקודמים, חברת גזית גלוב והבעלים שלה חיים כצמן ודורי סגל.
- כצמן בביקור בישראל: ינסה לשכנע משקיעים לחזור ולרכוש את המניה
- לוזון עונה למחזיקים: "הבנקים שלנו ממשיכים לפעול בשיתוף פעולה מלא"
- מחזיקי האג"ח תוקפים את לוזון: "הציג מצג שווא על מסגרות האשראי של דורי"
במכתב ששלחו היום עורכי הדין גיא גיסין ועדי פיגל שהגיע לידי "כלכליסט", הם תוקפים את כצמן וסגל ומאשימים אותם בהפרה של חובת ההגינות ודורשים מהם לתת ערבות על חוב של 270 מיליון שקל.
גיסין ופיגל שלחות את המכתב לכצמן, סגל, רונן אשכנזי, אריה מינטקביץ ורוחה לוין. במכתב הם כותבים כי "אנו לא יכולים שלא להעלות שאלות קשות גם ביחס לאפשרות שיש בהתנהלות שלכם משום הפרה של חובת ההגינות החלה על בעל שליטה מכח הוראות סעיף 193 לחוק החברות וחובות בעלי מניות 3 לפעול בתום לב ובדרך מקובלת בהתאם להוראות סעיף 192 לחוק החברות".
עוד כתבו גיסין ופיגל: "בנסיבות אלו, כצמן וסגל, וכן כל נושאי המשרה שפעלו מטעמם ו/או לבקשתם בחברה ו/או בדורי בניה, אחראים לכאורה ביחד ולחוד לתשלום כל החוב למחזיקי האג"ח שהונפקו על ידי החברה, והם נדרשים בזאת להעמיד בטוחות בהיקף מספק על מנת להבטיח את תשלום מלוא החוב למחזיקי האג"ח. כל זאת מבלי לגרוע מכך שכל חוב הקיים בחברה כלפי כצמן וסגל הינו נחות ונדחה לאחר כל חובות החברה לנושיה, לרבות לחוב כלפי מחזיקי האג"ח, ולא כפי שהתיימרו כצמן וסגל להכתיב לחברה" .
עורכי הדין טענו כי כצמן וסגל פעלו שלא לטובת החברה אלא לטובתם האישית. כדוגמא הם מביאים את מכירת החברה לידי עמוס לוזון. "במסגרת העברת השליטה, ולכאורה על רקע סכסוך בין כצמן וסגל לבין צד ג' שרכש מניות בדורי בניה, מכרו כצמן וסגל בין לילה - ביום 14.01.2016 את כל מניות החברה שהיו בבעלותם.
במסגרת המכירה כאמור, בין השאר, נמנעו כצמן וסגל מלמכור את הזכויות בשטרי ההון הקיימים להם ואשר מקנים לכצמן וסגל עדיפות לתשלומי ריבית על-פני חלוקת דיבידנד. כפועל יוצא מכך, בעל השליטה החדש נמצא לכאורה במצב של "אופציה", אשר יוצרת לו אינטרס אינהרנטי להגדיל את הסיכונים בהם פועלת החברה, על חשבון הסיכוי של הנושים להחזר החובות אליהם. ואכן דומה כי מכירת השליטה בוצעה באופן חפוז ובלתי אחראי, תוך אדישות מופגנת לפגיעה בבעלי העניין בחברה, לרבות במחזיקי האג"ח".