כבר לא נוצץ: בנק אגוד מחק 20 מיליון שקל בשל הפסדי אשראי בענף היהלומים
ההכנסות מאשראי לענף היהלומים אמנם עמדו על 55 מיליון שקל ב־2015, אך שיבושים בפעילות של שני יהלומנים השאירו את הבנק עם רווח זניח בלבד
בנק אגוד מחק 20 מיליון שקל בשל הפסדי אשראי בענף היהלומים ב־2015. הבנק, שהתבסס כשחקן בנקאי משמעותי בענף היהלומים בישראל, רשם רווח זניח (נמוך מחצי מיליון שקל ומופיע כאפס בדו"חות הבנק) ב־2015 בשל צ'קים שחזרו ושיבושים בפעילות העסקים של שני יהלומנים מרכזיים שלהם מספק הבנק אשראי ומימון.
- מה עושים כשאפילו לנשיא הבנק האירופי נגמרו כבר כל הרעיונות
- הסיבה שהבנקים לא מתנגדים למאגר נתוני האשראי
- מהפך בשוק ההלוואות: מאגר נתוני האשראי יוצא לדרך
כך, בעוד הכנסות הבנק שבניהולו של ישראל טראו מענף היהלומים הסתכמו ב־55 מיליון שקל ב־2015 - בדומה להכנסות בשנתיים הקודמות - הוצאות הפסדי אשראי בשל חובות שקיים סיכוי שלא ייגבו והוצאות תפעוליות שונות מחקו כמעט את כל ההכנסות. סך הכנסות הבנק עמד על 954 מיליון שקל, והרווח הנקי שלו הסתכם ב־144 מיליון שקל.
במקביל הודיע הבנק כי יצמצם את פעילותו בתחום בשנה הקרובה, ולא ידווח למשקיעים על התוצאות העסקיות מפעילות בסקטור הזה. תיק האשראי של הבנק הסתכם בשנה שחלפה ב־22.3 מיליארד שקל, כש־1.2 מיליארד שקל מתוכם היו בתחום האשראי לענף היהלומים.
במקביל, ענף היהלומים בארץ ובעולם מתמודד עם קשיים רבים. ב־2015 חלה ירידה בביקושים בעקבות עליית מחירי חומרי הגלם בענף ושחיקה במרווחים התפעוליים בענף (הוצאות על ליטוש, עיבוד החומר, משלוח והפצה). מצבו המידרדר של הענף ניכר היטב גם בהיקפי היבוא והיצוא השנתיים בישראל. ב־2015 יצוא היהלומים ירד בכ־16% והסתכם ב־28 מיליארד שקל, ויבוא יהלומים גולמיים כחומר גלם לליטוש ירד ביותר מ־20% ל־24.5 מיליארד שקל.
מבנק אגוד נמסר: "ענף היהלומים מהווה כ־5% בלבד מתיק האשראי של הבנק ומרכיב כ־6% מההכנסות. לאור הנפח הנמוך, החל בדו"חות 2016 הענף לא ידווח כמגזר".