$
בורסת ת"א

מנכ"ל וונטייז: "אם ננפיק בלונדון המניה תתיקע כמו אבן"

נועם יוספידיס, מנכ"ל ומייסד חברת התכנים שהודיעה על הנפקה קרבה בתל אביב, מסביר כי המהלך נועד לאותת על רצינות לאולפנים שמולם היא עובדת וללקוחות כמו סמסונג

דרור רייך 08:2305.05.16

"לאנשים יש דעות לא טובות על שוק ההון הישראלי", אומר נועם יוספידיס, מנכ"ל ומייסד חברת ה־VOD והתכנים וונטייז שהודיעה שלשום על כוונתה לגשת להנפקה ראשונה בתל אביב, וזאת לאחר בצורת של כשנה וחצי בהנפקות חדשות בבורסה.

 

"אנחנו מודעים לכך שככלל, הליך ההנפקה לחברות הוא כבר לא הכי מקובל, והיום חברות מסתדרות ונשארות פרטיות עד שהן שוות מיליארדים, כמו אובר או airbnb", מסביר יוספידיס, שמחזיק בכ־40% ממניות וונטייז. "עד היום, אנחנו המייסדים מימנו את החברה מכיסינו, עם קצת כסף ממשקיעים פרטיים ומעט הכנסות מלקוחות כמו סמסונג. זאת בעיקר כי לא רצינו בורד על הראש או לדווח כל הזמן לקרנות הון סיכון.

 

"בלי קשר לגיוס הכסף, עצם ההפיכה לחברה ציבורית מדווחת תיתן לנו אמינות מול האולפנים שאנחנו עובדים מולם, בהם דיסני, וורנר, פיקסר, מארוול וסוני, ומול לקוחות כמו סמסונג, טושיבה, LG והיי־סנס", מסביר יוספידיס. "אבל ההפיכה מפרטי לציבורי היא שינוי שאנחנו צריכים להתבגר לתוכו".

 

לגבי הבחירה בישראל מציין יוספידיס: "יש לנו פה 1.6 מיליון לקוחות ואנחנו רוצים לדווח על התפתחויות בחברה. אם הייתי מנפיק בלונדון, אף אנגלי לא היה מתעניין כי אין לנו שם לקוחות, המניה לא היתה זזה, אלא נתקעת כמו אבן".

 

נועם יוסיפידיס נועם יוסיפידיס צילום: שרון ברקת

 

היעד של החברה הוא לסיים עם ההנפקה עד סוף החודש. ולטווח הרחוק? "המטרה היא לשכפל את מה שעשינו בישראל ב־59 מדינות נוספות שעמן חתמנו על הסכמים. השקנו את השירות שלנו בברזיל בחג המולד, לפני כן ב־24 מדינות באמריקה הלטינית וגם ב־33 מדינות באפריקה. בכסף עלינו לגייס כוח אדם כדי להתמודד עם צבר ההזמנות שלנו".

 

בבורסה פיתו אתכם להצטרף?

"פגשתי את אנשי הבורסה לראשונה אתמול. ההחלטה היתה עצמאית, בחנו כמה שווקים ובסוף בחרנו בתל אביב".

 

איך התגלגל רעיון ההנפקה?

"פשוט התחלנו לפעול, בלי פחד".

 

ת"א היא תחנה בדרך לנאסד"ק?

"אנחנו בהחלט מכוונים להפוך לחברה גלובלית וציינו זאת גם בתשקיף שפרסמנו. אני עדיין לא יודע אם העתיד יחייך אלינו, אבל זה בהחלט הכיוון. לגבי הבורסה, הבחירה בתל אביב קשורה למרכז העסקים שלנו וכמובן לשווי השוק וגודל החברה".

 

 צילום: shutterstock

 

בעל הניסיון הבולט בדירקטוריון הוא היהודי־אמריקאי אריה גנגר (71), המייסד והבעלים של חברת האחזקות הבינלאומית T.R.I ובעבר בעל השליטה בחיפה כימיקלים ויועצו של אריק שרון. "גנגר השקיע באחד מסיבובי ההשקעה וכך מונה לנציג בהנהלה. היה איתו קליק מיידי. יש לו תובנות שלנו עדיין אין. משקיעים פרטיים רוצים לעתים קרובות למנות נציג בהשקעתם, זה נראה לנו טבעי".

 

למה לא לגייס מקרנות הון סיכון? נתקלתם בסירובים?

"לא היתה אף פגישה עם קרן הון סיכון. ב־2010 אני והשותף שלי אורן לוי התעניינו רק בקניית חברה גלובלית. עדיין לא היו אייפד וטלוויזיות חכמות וסיכנו את כל מה שהיה לנו. הגיוס הראשון היה רק ב־2014. מהר מאוד היו לנו עובדים, הסכמי תוכן ושירות באוויר, היינו צריכים כסף ומהר. היה טבעי לפנות למשקיעים פרטיים, ולא לגיוס מקרן הון סיכון שדורש חצי שנה".

 

לחברה יש הערת עסק חי.

"כל חברה בתחום שלנו מגייסת כסף כדי לעבוד, וכשנגמר הכסף עושה זאת שוב. אין לנו בעיית נגישות לכסף, ההחלטה להפוך לציבורית היא אסטרטגית".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x