עוד שחקן בכלכלית: אייל רוזנר, ראש מנהלת תחליפי הנפט, הצטרף לחברה
רוזנר שרכש מניות בשווי עשרות אלפי שקלים בלבד ביקש גם לצרפו לדירקטוריון החברה. לא פחות מתשעה מועמדים כבר הגישו את מועמדותם לדירקטוריון כלכלית ירושלים
עד לפני ארבעה חודשים חברת כלכלית ירושלים הייתה נראית כמו עוד ספינה טובעת שעושה את דרכה להסדר חוב כואב וקריסה טוטאלית. איש לא תיאר לעצמו שמספר חודשים לאחר הנפקת המניות בפברואר האחרון, שהכניסה לקופתה 750 מיליון שקל ולמעשה הצילה את החברה מהסדר חוב, הזכות לשבת בדירקטוריון שלה תהיה כל כך מבוקשת.
- הדרך הקשה לגמילה מנפט: "התקציב הגיע לפני שיכולנו לעבוד איתו"
- שחקן חדש בכלכלית ירושלים: משה הבא, יו"ר בזק בינלאומי לשעבר, רכש 5% מהחברה
היום (א') הצטרף לרשימה שם חדש - אייל רוזנר, ראש מנהלת תחליפי הנפט מטעם משרד הממשלה ובעברו מנהל ההשקעות של משפחת בורוביץ מוזס. רוזנר ביקש לצרפו לדירקטוריון כלכלית ירושלים כיוון שהוא מחזיק במניות של החברה. ניתן היה לשער שרוזנר מחזיק בנתח משמעותי, אלא שמבדיקת כלכליסט עולה כי רוזנר מחזיק מספר קטן של מניות בשווי של עשרות אלפי שקלים בלבד ולא ברור מה המניע שלו לבקשה.
לא פחות מתשעה מועמדים כבר הגישו את מועמדותם לדירקטוריון של כלכלית ירושלים. בתחילת חודש יוני הקרוב האסיפה הכללית של החברה תתכנס בכדי לדון במספר הרב של הבקשות שהוגשו. ברקע ישנו קרב ענקים בין זהר לוי, בעל השליטה בסאמיט שמחזיקה ב-20% בכלכלית ירושלים ומבקשת לפטר את הדירקטוריון הנוכחי, לבין אהרון פוגל, שועל ותיק בשוק ההון שעומד היום בראש הדירקטוריון ומתנגד בתוקף להצעה של לוי.
גם משה הבא, יו"ר בזק בינלאומי לשעבר שרכש 5% מהחברה, הציע את עצמו אתמול לדירקטור בחברה. הבא הציע קודם לכך מנגנון למינוי דירקטוריון בחברה ללא גרעין שליטה לפיו אחזקה של 10% בהון המניות של החברה מקנה זכות לדירקטור אחד. אלא שבכלכלית ירושלים החליטו שלא להביא את ההצעה של הבא לדיון באסיפה כיוון שלא ירדה לפרטים אלא רק הציגה רעיון כללי. משכך הציע עצמו הבא לדירקטור בחברה.
הבקשות של רוזנר והבא יצטרפו לבקשות הוותיקות של זוהר לוי, למנות שלושה דירקטורים מטעם סאמיט - זהר לוי, יאיר שלהב ורון בארי. דוד פורר, שמחזיק ב-12.3% ממניות החברה, מבקש למנות שני דירקטורים מטעמו. את הבן שלו טל פורר, סמנכ"ל פיתוח עסקי בניאו פארם ואת אמיר בורגר, אנליסט נדל"ן וותיק. בית ההשקעות אלטשולר שחם, שמחזיק בכ-10% ממניות החברה, ביקש למנות שני דירקטורים מטעמו. ליאור אשכנזי, מנהל בכיר בחברת הדלק פז, ואת רונן כהן, יועץ כלכלי שליווה בין היתר את חברת שפיר הנדסה בהנפקה הראשונית שלה בתל אביב.
האסיפה של כלכלית ירושלים תצטרך ראשית להכריע האם לקבל את בקשתו של לוי לפטר את הדירקטוריון הנוכחי ולהחליפו בחדש, או שמא להישאר עם הדירקטוריון הקיים ולהצביע על המועמדים החדשים.
כלכלית ירושלים היא חברה ללא גרעין שליטה מאז שהשליטה בחברה נלקחה מידיו של אליעזר פישמן כיוון שלא הצליח לעמוד בהחזרי הלוואות של מיליארדי שקלים למערכת הבנקאית. ניהול החברה בפועל נעשה על ידי המנכ"ל דודו זבידה.