קסטרו עברה להפסד; המנכ"ל: "זה שוק שאין בו צמיחה"
חברת האופנה רשמה צלילה של 9.8% במכירות בחנויות זהות - והסבירה זאת העיתוי חג הפסח. מנגד, הרווחיות הגולמית והתפעולית עלתה
חברת האופנה קסטרו מסיימת את הרבעון הראשון של 2016 עם עליה במכירות שנבעה מגידול בשטחי המסחר. לצד זאת, עיתוי חג הפסח השפיע על המכירות בחנויות הזהות של קסטרו והחברה רשמה ירידה של 9.8% במכירות בנתון זה - שמנטל את החנויות החדשות ומהווה אינדיקציה לנתח השוק של הרשת.
- קסטרו סיימה את 2015 עם עלייה במכירות אך ירידה ברווח הנקי
- אושרה ייצוגית נגד רשת קסטרו: טעתה בחישוב שכר
- "כשהחלטנו להשקיע בחנויות חדשות – לא ידענו שהרבעון יהיה כזה"
פסח חל השנה ברבעון שני וישפיע על תוצאות הרבעון הבא, כאשר ב-2015 הוא השפיע על הרבעון הראשון.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מכירות החברה ברבעון הראשון של השנה הסתכמו ב-224 מיליון שקל לעומת 217.7 מיליון שקל ברבעון מקביל אשתקד – עליה של 2.9%. קסטרו הציגה שיפור ברווח הגולמי שהסתכם ב-125.6 מיליון שקל והיווה 56% מהמחזור, לעומת 120.9 מיליון שקל שהיוו 55.5% מהמחזור, ברבעון מקביל אשתקד. בשורת הרווח התפעולי רשמה החברה עליה ל-2.4 מיליון שקל לעומת 171 אלף שקל ברבעון מקביל.
"המכירות של קסטרו עלו כתוצאה מגידול בשטחי מסחר, ולמרות שפסח נפל באפריל הראנו עליה במכירות וגם ברווח התפעולי", אומר גבי רוטר, מנכ"ל משותף בקסטרו. "הרווח הגולמי שלנו השתפר והרווחיות הגולמית עלתה ביחס לרבעון קודם וזה אומר שלא נשחקנו במבצעי מכירות".
לדבריו, "עיתוי הפסח השפיע על המכירות למ"ר בחנויות הזהות שנשחקו ב-9.8%. בלי השפעת פסח הדו"ח שלנו מצוין, הגידול הוא גם במכירות וגם ברווחיות התפעולית למרות שהדו"ח לא כולל את מכירות פסח, וכל זאת בזמן שחודשים ינואר ופברואר היו חודשים קשים במכירות ענף האופנה".
"יש בשוק תחרות רבה, זה שוק שאין בו צמיחה שמביאה רוח גבית, אלא להפך, יש קניבליזציה בשטחי מסחר. כרגע השוק נמצא בתקופה שיותר קשה להחזיר כספים", מסביר רוטר.
קסטרו מפעילה 154 חנויות. מאז רבעון ראשון 2015 פתחה החברה 12 חנויות, סגרה 4 חנויות ואיחדה עוד 2 חנויות של גברים ונשים – כלומר, נטו נפתחו 6 סניפים חדשים במהלך השנה האחרונה. הטיית הפסח שהובילה לירידה מהותית בחנויות הזהות והעובדה שהגידול בשטחי המסחר לא הוביל לגידול הצפוי במכירות, הגדילו את הוצאות שכר הדירה, דמי ניהול והוצאות אחזקה ביחס למחזור המכירות של החברה. קסטרו מדווחת על עליה של 1.14% בהוצאות שכר דירה ביחס למחזור. גם הוצאות שכר העבודה שהושפעו מהגידול בשכר המינימום, עלו ב-1.55% ביחס למחזור ותרמו לשחיקה ברווחים.
הוצאות מימון והירידה בשער הדולר הובילו את קסטרו להפסד של 1.9 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2016 לעומת רווח נקי של 5 מיליון שקל ברבעון ראשון 2015.