$
מט"ח וסחורות

רגע לפני הריבית - הדולר והיורו שמרו על יציבות מול השקל

הדולר עלה ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.846 שקלים. היורו ירד ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 4.226 שקלים

מיקי גרינפלד 15:3025.07.16

רגע לפני הודעת הריבית של בנק ישראל: הדולר והיורו שמרו על יציבות מול השקל. הדולר עלה ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.846 שקלים. היורו ירד ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 4.226 שקלים.

 

הבנק המרכזי בראשות קרנית פלוג יפרסם היום (ב') בשעה 16:00 את הודעת הריבית. "אנו מעריכים כי בנק ישראל לא צפוי להוריד את הריבית בתקופה הקרובה, לאור התייצבות מסוימת באינפלציה, מחירי הנדל"ן הגבוהים, ושוק בתעסוקה מלאה", אומרים בהלמן אלדובי, ומסיפים כי החלטת בריטניה לצאת מהאיחוד מכניסה אי וודאות לשווקים הפיננסיים, כך ש" סביר שבנק ישראל לא יעשה צעדים קיצוניים עד שיבין את השלכות האירוע".

  

הנגידה קרנית פלוג הנגידה קרנית פלוג צילום: עמית שעל

 

גם הפד צפוי לפרסם השבוע את הודעת הריבית שלו, ביום רביעי, ובסבירות גבוהה מאד, גם שם לא צפוי שינוי בגובה הריבית. "השווקים חזרו להערכות דומות לגבי הסיכוי לעליית הריבית עד סוף השנה לאלו שהיו לפני ה-Brexit ברמה של קרוב ל-50%", מציין אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש.

 

"מבחינת הנתונים האמריקאים שממשיכים להיות חיוביים מאוד, היה ניתן להעלות את הריבית כבר השבוע. אולם, המצב הכלכלי בארה"ב הוא בסה"כ תנאי הכרחי אך ממש לא מספיק כדי להעלות את הריבית. מתוך חמש הישיבות האחרונות של ה-FEDשהיו מאז ספטמבר 2016 בהם נשקלה האפשרות להעלות את הריבית, העלאת הריבית נדחתה פעמיים בגלל הסיבות שמקורן מחוץ לארה"ב (ספטמבר 2015 ומרץ 2016). רק באפריל ויוני השנה, עליית הריבית נדחתה בעיקר בגלל הנסיבות הכלכליות הפנים-אמריקאיות", מוסיף זבז'ינסקי.

 

אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי בפסגות, אומר כי הפד שנמצא היום למעשה בין הפטיש לסדן. מצד אחד, הנתונים הכלכליים מצדיקים מהלך של מתווה ריביות עולה אך מצד שני, ההתפתחויות הגלובליות משמעותן שהבנקים המרכזיים ברחבי העולם לרבות אירופה, בריטניה ויפן יקיימו מדיניות מרחיבה יותר לאורך יותר זמן, מה שמפעיל לחץ על הדולר האמריקאי ועל שוק האג"ח בארה"ב ולכן גם מכביד על היכולת של הפד לפעול בזמן הקרוב.

 

"למרות שהנתונים הכלכליים טובים למרות הרגיעה בשווקים (באופן יחסי), איננו מצפים שהפד יפעל לפני שחבריו ירגישו כי אין להם כבר ברירה. מתי זה יכול לקרות? רק שהאינפלציה תתחיל לעלות בפועל. כפי שכבר כתבנו בעבר, השפעות הדולר החזק וירידת מחירי הנפט עדיין מכבידים על סביבת האינפלציה השנתית, והשפעות אלו יתפוגגו ברובן עד סוף השנה (בהנחת מחירים קבועים), כך שאנו עדיין רואים העלאת ריבית השנה בארה"ב, אך ככל הנראה רק באזור דצמבר", אומר גרינפלד

 

 

ילן ילן צילום: בלומברג

בטל שלח
    לכל התגובות
    x