$
בורסת ת"א

ברכת הפרידה של ציון קינן: רווח הפועלים צמח ב-26% ל-1.17 מיליארד שקל

התשואה להון ברבעון השני עמדה על 13.9%, מול 11.6% ברבעון המקביל. הכנסות הריבית הסתכמו ב- 2.12 מיליארד שקל ירידה של 4%. בתחילת החודש נכנס אריק פינטו לתפקיד מנכ"ל הבנק במקום קינן

רעות שפיגלמן 07:5011.08.16

הרבעון האחרון של ציון קינן: 10 ימים לאחר פרישתו הסופית של מנכ"ל הבנק ב-7 השנים האחרונות מפרסם היום בנק הפועליםאת תוצאות הרבעון השני. הרווח הרבעוני של הבנק עמד על 1.17 מיליארד שקל, מול 886 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד - עלייה של 26%.

 

התשואה להון עמדה ברבעון המדווח על 13.9%, מול 11.6% ברבעון המקביל. הכנסות הריבית הסתכמו ב- 2.12 מיליארד שקל ירידה של 4% וההכנסות שלא מריבית עמדו על 1.78 מיליארד שקל עלייה של 11% - בין היתר בזכות רווחים של 150 מיליון שקל מהשקעה במניות , רווח של 108 מיליון שקל מהלוואות שנמכרו ו-37 מיליון שקל ממימוש אג"ח. הבנק הודיע על חלוקת דיבידנד רבעוני של 223 מיליון שקל.

 

המנכ"ל היוצא קינן הודיע על פרישתו בסוף הרבעון הראשון, ימים ספורים לאחר שחוק הגבלת שכר הבכירים עבר בכנסת. בסוף חודש מאי קבע הבנק, בהתאם להחלטת ועדת איתור, כי מחליפו יהיה אריק פינטו - שכיהן בתפקידו האחרון כמנהל התפעול הראשי של פועלים. פינטו נכנס רשמית לתפקידו בתחילת החודש, אחרי חפיפה עם המנכ"ל היוצא במהלך הרבעון השני.

 

בדומה לבנק מזרחי טפחות שפירסם אתמול את התוצאות הכספיות שלו, גם הפועלים רשם ירידה בהכנסה מעמלות. אלו הסתכמו ב-1.27 מיליארד שקל לרבעון – ירידה של 3%. סכום הרווח המימוני של הבנק הסתכם בכ- 2.6 מיליארד שקל לעומת כ-2.5 מיליארד שקל ברבעון המקביל.

 

עם פרסום הדוחות הודיע הבנק על חלוקת דיבידנד רבעוני של 223 מיליון שקל.

 

בניגוד למזרחי טפחות שהציג צמיחה בתיק האשראי שלו במהלך הרבעון השני, יתרת תיק האשראי של בנק הפועלים ירדה ב-1% לעומת הרבעון הראשון ועומדת על 278.3 מיליארד שקל.

 

יתרת המשכנתאות למשקי הבית הסתכמה ב- 68.15 מיליארד שקל – עליה של 2% לעומת הרבעון הקודם. במהלך הרבעון השני הצטמצמה יתרת האשראי של הבנק למגזר העסקי - זו עומדת על 74.54 מיליארד שקל. יתרת הפיקדונות מסתכמת ב-327.5 מיליארד שקל – עליה של 8% לעומת הרבעון המקביל ושל 2% לעומת הרבעון הקודם.

 

הבנק שיפר ב-0.5% את יחס הלימות הון שלו שעומד על 10.2%- ובכך הוא משיג את היעד שהוצב על ידי הפיקוח על הבנקים, שקבע את ה-1 בינואר 2017 כמועד אחרון להשגת היעד. הלימות ההון מחושבת כהיקף ההון של הבנק ביחס לנכסי הסיכון (למשל הלוואות). מזרחי טפחות התקרב מאוד ליחס הדרוש לו עד לסוף השנה – יחס של 9.84%.

 

אריק פינטו, המנכ"ל הנכנס של בנק הפועלים
אריק פינטו, המנכ"ל הנכנס של בנק הפועלים צילום: ענר גרין

 

יחס היעילות שמציג הבנק נמוך מ-60% ועומד על 57.4%. מדובר ביחס היעילות הטוב ביותר שמציג הבנק מזה ארבעה רבעונים. יחס היעילות מייצג את הוצאות הבנק ביחס להכנסות. הוצאות השכר של הבנק הסתכמו ירדו ב-3% ב-1.2 מיליארד שקל. המפקחת על הבנקים, חדוה בר, התייחסה לנושא בחודשים האחרונים והיא מצפה ליחס יעילות של 60% במערכת הבנקאית.

 

הבנק לא הגדיל את ההפרשה בדוחות שלו ביחס לחקירת הממשל האמריקאי (בחשד לסיוע ללקוחות להעלמת תשלומי מס), והיא עומדת על 50 מיליון דולר, בהתאם להוראות הפיקוח על הבנקים. הבנק מציין בעניין זה כי "בשלב מקדמי זה, אין ביכולתו של הבנק להעריך את היקף החשיפה בנושא".

 

על אף שההפרשה כאמור לא הוגדלה, סעיף ההוצאות התפעוליות האחרות עמד ב- 1.25 מיליארד שקל למחצית הראשונה של השנה – עליה של 19.3%, כאשר עיקר העלייה מיוחסת להוצאות משפטיות הקשורות בחקירת עסקי קבוצת הבנק עם לקוחות אמריקאיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x