הסכסוך מגיע לביהמ"ש: לוזון מבקש לקבוע - אדלסבורג בעל עניין שלילי
אישור הבקשה של קבוצת לוזון תוביל לפסילת קולות אדלטק שבשליטת אדלסבורג באסיפה הכללית של הקבוצה, הטוענת כי: "אדלטק הפרה את חובת ההגינות המוטלת עליה כלפי החברה ובעלי מניותיה". אדלטק: "הצבעות החברה נעשו באפן ענייני, לטובת כלל בעלי המניות"
הסכסוך בין עמוס לוזון לאחים אדלסבורג עובר לבית המשפט: קבוצת לוזוןדיווחה לבורסה כי הגישה בשבוע שעבר בקשה לבית המשפט (באמצעות הליך 'המרצת פתיחה') להצהרה על אדלטק שבשליטת אדלסבורג כבעלת עניין אישי שלילי בכל הקשור לדורי קבוצה (שמה הקודם של לוזון קבוצה). כבר בחודש אפריל הודיע בעל השליטה עמוס לוזון כי הוא מתכוון להגיש בקשה כזו.
- לוזון מתפנה לגבות חובות: תובע את גינדי החזקות בסכום של 7 מיליון שקל
- לוזון מסרב לבקשת אדלסבורג למינוי דח"צ
- יו"ר קצא"א: לעצור את מכירת חלקה של המדינה בדוראד
במקרה שבית המשפט יקבל את הבקשה ויעניק לחברה את הסעד ההצהרתי המבוקש, הרי שעמדתה של אדלטק לא תיחשב במניין אסיפת בעלי המניות, וכך יאושר מינויים של הדירקטורים החיצוניים לחברה.
הסכסוך בין אדלסבורג לבין קבוצת לוזון התחיל עוד בימים שגזית גלוב היתה בעלת השליטה בחברה (בשמה הקודם דורי קבוצה). משפחת אדלסבורג רכשה את מניות דורי קבוצה כמה ימים לפני הצעת רכש שהגישה גזית גלוב כדי לטרפד את המהלך שהובילו בעלי השליטה הקודמים חיים כצמן ודורי סגל.
מכירת החברה המפתיעה לעמוס לוזון טירפדה את המהלך שהובילו האחים אדלסבורג, והם נותרו כבעלי מניות מיעוט, עם 7.6% בחברה - מצב שהוביל במהרה לעימות מול בעל השליטה החדש. ברקע לעימות סכסוך מקביל ותביעה משפטית שהגישה חברת אדלקום שבשליטת אדלסברג נגד שותפיה בתתחת דוראד, ובהם קבוצת לוזון.
הסכסוך בין הצדדים הוביל את אדלטק להתנגד למינויו של מתי דב כדירקטור חיצוני באסיפת בעלי המניות (בכהונה שלישית ואחרונה), ובכך סוכל מינויו. קבוצת לוזון עצמה סירבה לדרישת אדלטק למינוי דירקטור מטעמה. דורי קבוצה הוציאה זימון לאסיפה כללית נוספת, עם שלושה מועמדים חדשים לתפקיד הדירקטור החיצוני, רון אלעזר קליינפלד, ישראל סביון ולימור בלדב.
ההצעה העמידה תחילה את בחירתו של קליינפלד לאישור, במקרה של דחייה את סביון ובמקרה של דחייה את בלדב. גם במקרה זה, התנגדותה של אדלטק מנעה את אישור האסיפה לכל אחד מהמועמדים. התוצאה היא שנכון לעכשיו מכהנת בקבוצת לוזון דירקטורית חיצונית אחת בלבד (רות דהן פורטנוי).
במסגרת המרצת הפתיחה שהוגשה לבית המשפט טוענת קבוצת לוזון כי לנוכח הסכסוך האמור בינה לבין אדלטק פעלה האחרונה מתוך עניין אישי שלילי והפרה את חובת תום הלב המוטלת עליה - ובכך לפסול את קולותיה באסיפת בעלי המניות.
בית המשפט מתבקש בהליך "להכריז על אדלטק כבעלת עניין אישי שלילי ו/או כמי שהפרה את חובת ההגינות המוטלת עליה על-פי דין כלפי החברה ובעלי מניותיה, ובהתאם לקבוע שהצבעתה לא תיחשב במניין הקולות הדרושים לשם מינוי דירקטור חיצוני בחברה באסיפה האחרונה,או בכל אסיפה אחרת שתתכנס בעניין זה בעתיד. כפועל יוצא מכך לקבוע כי באסיפת בעלי המניות של החברה התקבל הרוב הדרוש למינויו של מר רון אלעזר קליינפלד כדירקטור חיצוני בחברה".
עוד מבקשת קבוצת לוזון מביהמ"ש להצהיר לנוכח הנסיבות המיוחדות של המקרה, כי לאדלטק עניין אישי שלילי גם בכל אסיפה אחרת של החברה בכל עניין כל עוד מתקיים הסכסוך בדוראד.
אדלטק היא אחת מחברות האנרגיה החשובות בישראל (הוקמה על ידי האב יוסף אדלסבורג ב־1989). אורי אדלסבורג מנהל את הפעילות של אדלטק ביחד עם אחיו הצעיר רוני שאחראי על הצד הפיננסי של ניהול החברה. אורי אדלסבורג אחראי על הצד התפעולי והפיתוח העסקי ונחשב לדמות הדומיננטית מבין השניים בניהול החברה. כל המניות של אדלסבורג נמצאות בידי אביהם יוסף אדלסבורג.
מאדלטק נמסחר בתגובה: "חברת אדלטק רכשה בתמורה מלאה ומתוך אינטרס כלכלי אמיתי את מניות קבוצת דורי (קבוצת לוזון), בעלותה גבוה מזאת שהשקיע בעל השליטה. לחברת אדלטק אינטרס אמיתי בניהול כלכלי ענייני של החברה לטובת כלל בעלי מניותיה. הצבעותיה של אדלטק נעשו באופן ענייני וכך יהיה גם בעתיד, משכך אנו סבורים כי בית המשפט ידחה מכל וכל את בקשת בעל השליטה באופן שיבטיח הגנה על כלל בעלי המניות בקבוצת לוזון".