מתקרבת לאקזיט? הרווח הרבעוני של אינרום צמח ב-42%
החברה בבשליטת קרן פימי סיימה את הרבעון השני עם רווח של 29 מיליון שקל - המכירות צמחו ב-7.6% ל-242 מיליון דולר. המנכ"ל בן משה על האפשרות של מכירה: "בטווח זמן סביר"
יום לאחר הדוחות המוצלחים של חברת המלט, חברה נוספת שבשליטת קרן פימי מציגה דוח כספי מרשים: חברת הבנייה אינרום תעשיות - השולטת באיטונג, כרמית מיסטר פיקס ונירלט - דיווחה היום על עלייה של 42% ברווח הנקי לרבעון השני של 2016, ל-29 מיליון שקל (הרווח המיוחס לבעלי המניות).
- נייר חדרה השיגה רווח נקי צנוע בזכות צעדי התייעלות ברבעון השני
- הכנסות אורמת טכנולוגיות עלו ב-14% ל-160 מיליון דולר
- פימי מוכרת את אחזקותיה בגבעון תמורת 200 מיליון שקל
אינרום נהנתה מעלייה רוחבית בכל הפעילויות שלה כשהיא רוכבת על המשך הבנייה בישראל. מחזור המכירות שלה ברבעון השני של 2016 הסתכם בכ-241.9 מיליון שקל, גידול של כ-7.6% לעומת הרבעון המקביל.
אינרום הצליחה לתרגם את העלייה בהכנסות לזינוק של 24% ברווח התפעולי הרבעוני שהסתכם בכ- בכ-48.1 מיליון שקל (שיעור של 19.9% מהמכירות). הצמיחה מיוחסת בין היתר להתייעלות בהליך הייצור במפעלים שלה כשהיא שמרה על רמת הוצאות כמעט זהה לזו ברבעון המקביל - בשעה שהיקף הייצור והמכירות רשם עלייה.
לעלייה המרשימה בשורת הרווח הנקי תרם חיסכון גם חיסכון של 5 מיליון שקל בעלויות המימון בהשוואה לרבעון המקביל.
פימי מתקרבת לאקזיט על אינרום
גורמים בשוק ההון מעריכים שקרן פימי המנוהלת על ידי ישי דוידי קרובה מאוד לביצוע אקזיט על ההשקעה שלה באינרום. מנכ"ל החברה אלדד בן משה (שותף בכיר בקרן פימי) אמר ל"כלכליסט" כי הוא מעריך מכירת השליטה אכן תקרה "בטווח זמן סביר", אולם סירב לחשוף את המועד המדויק.
בראיון שהעניק ל"כלכליסט" לפני כמה חודשים אמר בן משה כי "מדובר בקרן, ובסוף היא צריכה לממש. בשנה האחרונה היו לנו כמה הצעות למכור, אך סירבנו מתוך הבנה שלי שאנחנו צפויים להמשך השיפור. יש פה שני וקטורים: גם שהחברה תמשיך לצמוח וגם שפימי תצטרך למכור. מתי זה יקרה? לא יודע להגיד".
אינרום תעשיות בניה אחת ההשקעות המוצלחות של פימי. הקרן השקיעה בקבוצת אינרום ב־2007, כאשר משבר הנדל"ן העולמי גרם לגל עסקאות בשוק הישראלי. עם אנשי העסקים שנזקקו למזומנים נמנה בשעתו איציק שרם, שהחזיק אז בחברות מקבוצת אינרום באמצעות חברת שרם פודים, שהיתה חלק מקבוצת לידר.
פימי ניצלה את המצב ורכשה ממנו את השליטה בשני שלבים ב־2008–2007 בהשקעה כוללת של 47 מיליון דולר. היום היא מורווחת על ההשקעה הזו כ־400 מיליון דולר, יותר מפי 8. מאז שהונפקה אינרום תעשיות בניה בתל אביב ביוני 2014 היא הכפילה את השווי שלה ל-1.4 מיליארד שקל.