בלעדי לכלכליסט
מחזיקי אפריקה שלחו את סיידוף להכין שיעורי בית
האחים הציעו להזרים 1.4 מיליארד שקל ולקבל את מלוא מניות החברה, זאת בעוד שהמחזיקים מעריכים כי שווי הנכסים עומד על 2.2 מיליארד שקל
משפחת סיידוף משפרת את הצעתה לרכישת אפריקה ישראל אולם עדיין לא ברמה שתשביע את רצונם של מחזיקי האג"ח. ל"כלכליסט" נודע כי תמיר כהן, מנהל פעילות הנדל"ן של עופר ונתי סיידוף הגיע לארץ ונפגש אתמול עם נציגות האג"ח, המורכבת מהקרנות הזרות כלירמרק ו־D.K פרטנרס והמוסדיים הישראלים פסגות ומנורה.
- השווי האמיתי: מה הפיל את מניית אפריקה ישראל ב-45% ביומיים?
- מחזיקי האג"ח של אפריקה נגד ההצעה של האחים סיידוף: "כמו על כלכלית י-ם, גם על ההצעה לאפריקה הם יצטערו"
- אין למחזיקי האג"ח של אפריקה סיבה להיענות להצעה של ווסטפורט
בפגישה נכחו גם נאמני האג"ח מירב עופר ודן אבנון מהרמטיק, היועצים המשפטיים עוה"ד אופיר נאור וגיא גיסין והיועץ הכלכלי איציק עידן מבייקר טילי. מטעם משפחת סיידוף נכח בפגישה גם עורך הדין ישראל שמעונוב.
ההצעה החדשה מדברת על הזרמה של מיליארד שקל תמורת תספורת של מיליארד שקל, ואופציה להזרמה של 400 מיליון שקל נוספים שנה לאחר מכן, זאת תמורת מחיקה של סכום דומה של 400 מיליון שקל. החוב של אפריקה למחזיקי האג"ח עומד על כ־2.8 מיליארד שקל כך שהמשמעות של ההצעה היא תשלום של מחצית החוב ומחיקה של המחצית השניה, והשארת החברה ללא כל חוב.
הנציגות דחתה את ההצעה אולם שלחה את המציעים לעשות שיעורי בית: המחזיקים מעריכים את שווי נכסי החברה, שהמניה שלה איבדה 56% בארבעת ימי המסחר האחרונים, ב־2.2 מיליארד שקל בעוד שעל פי ההצעה מדובר בשווי 1.4 מיליארד שקל לנכסי החברה. "זו התקדמות מסויימת אבל לא יהיה חכם למכור את החברה בתנאים האלה", אמר גורם בנציגות.
ההצעה שהגישו האחים לפני שבוע היתה להזרמה של מיליארד שקל תמורת הקצאה של מניות חדשות של החברה, שיהוו 100% מההון שלה. כך, שהחברה תהפוך לפרטית ובבעלות מלאה של סיידוף. בתמורה היתה אמורה החברה למחוק 1.4 מיליארד שקל מהחוב ולשרת 400 מיליון שקל נוספים בריבית של 5% לשנה. נציגות האג"ח דחתה הצעה זו על הסף. בעוד שההזרמה היתה בשתי פעימות בהצעה הקודמת, הפעם מדובר בהזרמה במזומן של מיליארד שקל ואופציה של 400 מיליון נוספים תוך שנה.
כפי שפורסם אתמול ב"כלכליסט", נבחרה אפשטיין קפיטל להוביל את מכירת נכסי החברה, הן כחברת אחזקות והן כנכסים בודדים, שגם לגביהם יש התעניינות גדולה מצד גורמים שונים.