מכירת השליטה באורמת תושלם בימים הקרובים תמורת 627 מיליון דולר
אוריקס היפנית תשלים את הרכישה של המניות של קרן פימי (13.9%), משפחת ברוניצקי (7.1%) ומנהלים באורמת (1%). הרווח של פימי בחברה: 300 מיליון דולר בתוך שש שנים
מכירת השליטה בחברת אורמת טכנולוגיות תושלם בימים הקרובים. ל"כלכליסט" נודע כי אוריקס היפנית קיבלה את האישורים הדרושים לעסקה, וכי כל התנאים המתלים מולאו והיא צפויה להגיע להשלמה. ב־4 במאי רכש קונצרן אוריקס (Orix) היפני מידי קרן פימי (13.9%) ומשפחת ברוניצקי (7.1%) את מניותיהם בחברה תמורת 627 מיליון דולר. העסקה נחתמה במחיר של 57 דולר למניה - נמוך ב־3% ממחיר הבורסה של המניה בפתיחת המסחר באותו היום, ולמעשה גם כיום.
- פימי נפרדת מאורמת: משאירה חברה במצב מעולה שמתומחרת בהתאם
- הסכם חדש לאורמת בקליפורניה יכול להגדיל את הכנסות החברה ב-15%
- רגע אחרי האקזיט: אורמת טכנולוגיות מדווחת על עלייה בהכנסות וברווח הנקי
אורמת מתמחה בייזום, הקמה והפעלה של תחנות כוח גיאותרמיות. אוריקס רוכשת 11 מיליון מניות במחיר של 57 דולר למניה מידי פימי, הברוניצקים ומנהלים באורמת שמחזיקים בכ־1% מהמניות. מדובר בעיקר במנכ"ל יצחק אנג'ל, שימכור 400 אלף מניות לאחר שמימש אופציות במחיר של 29.5 דולר - כך שירוויח ממימוש האופציות ומכירתן 11 מיליון דולר.
סמנכ"ל הכספים של אורמת טכנולוגיות, דורון בלשר, יממש 62.5 אלף אופציות במחיר מימוש של 20.5 דולר – רווח נטו של 2.2 מיליון דולר. אנג'ל ובלשר ימשיכו לנהל את אורמת טכנולוגיות, שתמשיך לפעול מישראל.
עבור פימי מדובר באחד המימושים הרווחיים - רווח של 300 מיליון דולר, המשקף עם דיבידנדים תשואה של 300% מהקנייה ועד המכירה. פימי, המנוהלת על ידי ישי דוידי, רכשה את אחזקתה באורמת ב־2011 בהשקעה כוללת של 140 מיליון דולר.
מניית אורמת תעשיות היתה אז בקריסה, בעקבות השקעות כושלות בשוק האנרגיה הגיאותרמית בקליפורניה, ומצוקתה של משפחת ברוניצקי, שהתקשתה לפרוע הלוואה של 600 מיליון שקל מבנק הפועלים. אורמת תעשיות החזיקה בחברה הבת התפעולית אורמת טכנולוגיות.
יהודה ודיתה ברוניצקי, מייסדי החברה, נטלו הלוואה מבנק הפועלים בדצמבר 2007 כדי לרכוש 7.6% ממניותיה ולהגדיל את אחזקתם ל־35%. הם חששו מהשתלטות עוינת של נורסטאר (לשעבר גזית אינק) שבשליטת חיים כצמן ודורי סגל, שרכשה 18.8% ממניותיה של אורמת בהשקעה של מיליארד שקל. לאחר הרכישה ירדה המניה ב־60%.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
פימי רכשה בהדרגה 13% מאורמת תעשיות, ובסוף נובמבר 2011 חתמה על הסכם לשליטה משותפת, שכלל רכישת 12% ממניותיה של אורמת תעשיות בידי פימי ממשפחת ברוניצקי. בכך התאפשר למשפחה לפרוע מחצית מההלוואה לבנק הפועלים. פימי רכשה מניות באותה תקופה גם מנורסטאר.
הקרן מינתה את אנג'ל למנכ"ל, מיזגה את אורמת תעשיות ואורמת טכנולוגיות, ובסדרת מהלכים תפעוליים ופיננסיים הגדילה את הרווח התפעולי התזרימי (EBITDA) של החברה מ־162 מיליון דולר ב־2011 ל־325 מיליון דולר ב־2016, תוך הקטנת החוב הפיננסי נטו של החברה. שווי השוק שלה כיום הוא 2.9 מיליארד דולר.