$
בורסת ת"א

האחים נאוי מבטלים את מדיניות חלוקת הדיבידנד

הערב הודיעה חברת האשראי החוץ-בנקאי כי מדיניות חלוקת הדיבידנד שלה, המחייבת חלוקה של לפחות 25% מהרווח הנקי, מבוטלת החל מ-2018. מטרת המהלך: "לשמר את האיתנות הפיננסית של החברה"

רעות שפיגלמן 20:4922.08.17
הערב הודיעו האחים נאוי כי מדיניות חלוקת הדיבידנד מבוטלת החל משנת 2018. בנאוי מדיניות חלוקה של לפחות 25% מהרווח הנקי, ולא יותר מ-50% ממנו, כאשר היקף הדיבידנד שמחולק מבטיח תשואת דיבידנד מינימאלית של 5% לשנה. בדיווח בנושא הערב צוין כי מטרת המהלך "לשמר את האיתנות הפיננסית של החברה".

 

 

 

 

עוד מציינים האחים נאוי כי ביטול מדיניות החלוקה כאמור לא מבטלת החלטות חלוקה ספציפיות שיתקבלו בדירקטוריון וכן לא חלוקה בגין תוצאות 2017.

 

 

האחים שאול ודורי נאוי האחים שאול ודורי נאוי צילום: אוראל כהן

 

המטרה המוצהרת של ביטול חלוקת דיבידנד היא בכדי לאפשר לחברה לצמוח בתיק האשראי שלה תוך עמידה באמות המידה הפיננסיות שלהן התחייבה כלפי הגורמים המממנים – המערכת הבנקאית ושוק ההון. לנאוי תיק אשראי ללקוחות בהיקף של 1.73 מיליארד שקל - התיק הגדול בענף מבין חברות האשראי החוץ בנקאיות הנסחרות בבורסה כאשר התיק התכווץ בכ-3% במהלך הרבעון האחרון.

 

חברת האשראי החוץ-בנקאי של האחים נאוי סיכמה את הרבעון השני של השנה עם עלייה של 15% בהכנסות שהסתכמו ב-26.3 מיליון שקל, אך בשורה התחתונה הציגה החברה ירידה של 15% והרווח הנקי עמד על כ-13.5 מיליון שקל.

 

הסיבה העיקרית לפערים היא הוצאה חד פעמית של 3.5 מיליון שקל בסעיף המסים בעקבות הסכם פשרה עם רשויות המס שנסוב סביב מחלוקת על קיזוז הפסדי הון והפסדים עסקיים מועברים. בנוסף, ברבעון השני השנה רשמה נאוי הוצאות להפסדי אשראי בהיקף של כ-1.5 מיליון שקל. זאת לעומת הכרה בהכנסה (ריקוברי) ברבעון המקביל של כמעט 100 אלף שקל, כמו גם עלייה של כ-70% בהוצאות השכר וההנהלה. גם בהסתכלות על כל המחצית הראשונה של שנה זו משתקפת תמונה דומה לפיה ההכנסות עלו בשיעור של 8% ועמדו על 51.3 מיליון שקל ואילו השורה התחתונה הציגה ירידה של 13% עם רווח נקי של כ-28 מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x