טירוף הביטקוין: "עשוי להוות זרז למהלך נגד הדולר"
לפי האנליסט סטיבן ברנוק, ההתחזקות שנרשמה במטבע הווירטואלי לאחרונה עשויה לסייע ליצרניות הנפט הגדולות לערער על מעמדו של הדולר כעתודת המטבע המובילה בעולם
- ללמוד מהאמריקאים: לבנות מערכת אמון למשקיעי הביטקוין
- השיגעון נמשך: הביטקוין צנח מ-17 ל-15 אלף דולר בתוך כמה שעות
- מטבעות ביטקוין בשווי של יותר מ-60 מיליון דולר נגנבו על ידי האקרים
השווי של המטבע הווירטואלי הפופולארי בעולם זינק בחודשים האחרונים, ואתמול (ו') אף זינק לרמה של מעל 17 אלף דולר אם כי הוא נחלש מאז. תנודות חדות כאלה במחיר גרמו לבנקים הגדולים להזהיר מפני הביטקוין, בחשש שמדובר בבועה שעומדת להתפוצץ.
עם זאת, בתחילת החודש, הרגולטורים בארה"ב אישרו לשתיים מהבורסות הגדולות למסחר בחוזים עתידיים לסחור בחוזים על המטבע. הצעד נתפס על ידי רבים כהצבעת אמון בלגיטימיות של המטבע הווירטואלי.
"המהלכים הללו צפויים להגדלים את הפופולאריות של המטבעות הווירטואליים, עד כדי כך שהם יהוו איום על מעמדו של הדולר כעתודת המטבע המובילה בעולם", כתב ברנוק.
חוזים דולריים על הנפט שולטים בשלב זה בשווקים העולמיים, אף שמדינות כמו סין, ונצואלה ורוסיה שואפות לבצע מהלך אסטרטגי של התרחקות מהמטבע האמריקאי. מהלך כזה יאפשר להן להפחית את התלות בדולר ובו בזמן יגביל את החשיפה לסיכונים הנלווים לו ויפחית מהשפעות של סנקציות שארה"ב עלולה להטיל עליהן. "ההתחזקות הזו של המטבעות הווירטואליים מייצגת אם כך זרז חדש למדינות יצואניות הסחורות השואפות לנטוש את הדולר כצורת התשלום לנפט", הדגיש ברנוק.
בתחילת השבוע הכריז נשיא ונצואלה ניקולס מאדורו על השקת מטבע וירטואלי חדש בשם פטרו. המטרה היא להתרחק מתשלומים בדולרים בזמן שהמתיחות עם ארה"ב בשיאה. גם רוסיה תומכת במהלכים מסוג זה, אך דווקא בסין הפסיק הבנק המרכזי בספטמבר את הפעילות של פלטפטרמות מסחר למטבעות דיגיטליים בבייג'נג ובשנגחאי בשל חשש שהשוק הלא מפוקח יהווה סיכון פיננסי.