שוק המט"ח: הדולר קפץ היום ל-3.66 שקלים
הדולר התחזק היום ב-0.3% מול המטבע המקומי, היורו עלה ב-0.2% ל-4.26 שקלים; היורו יורד ב-0.5% מול הדולר על רקע משבר המאיים על הקואליציה של אנגלה מרקל בגרמניה; לאומי שוקי הון: "הפיחות בשקל מול הדולר בחודש האחרון - מהגבוהים בעולם"
בחודש האחרון הפגין השקל ביצועים חלשים יחסית מול הדולר, ביחס למטבעות אחרים בעולם. כך אומר דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון. "למעשה הפיחות בשקל מול הדולר בחודש האחרון היה מהגבוהים בעולם, למעט מטבעות כמו היואן הסיני, הקרונה הצ'כית וכמובן מטבעות שלמדינות הנמצאות במשבר כלכלי כזה או אחר כגון ארגנטינה וטורקיה".
- הביטקוין מתחת ל-6,000 דולר; "מגמת הירידה טרם הושלמה"
- הלירה הטורקית מטפסת לאחר נצחונו של ארדואן בבחירות
- מט"ח: היורו התחזק ב-1% מול השקל
שר הפנים הורסט סיהופר הוא נציג מפלגת הימין הבאוורית (Christian Social Union), שהיא למעשה מבחינה מוסדית שלוחה של מפלגת השלטון של מרקל, אך עמדותיה בענייני מהגרים שונה לחלוטין – מפלגתו מובילה קו ניצי המתנגד לקבלת מהגרים ותומך בגירוש מהגרים שכבר הוכנסו למדינה, ובעקבות הסכם ההגירה החדש שאליו הגיע האיחוד האירופי ביוזמה שהובילה מרקל נשמעו קולות במפלגתו לפרישה מהקואליציה השברירית.
הדולר נתמך על ידי נתונים שמעידים על חוזקה של הכלכלה האמריקאית, ומגבירים את הציפיות בשוק להעלאת ריבית נוספת של הפד.
ביום שישי פורסם כי מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה ב-0.2% במאי, וכך גם מדד הליבה, שאינו כולל את מחירי המזון והאנרגיה. שיעור האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עלה ל-2.3%, הקצב הגבוה ביותר מאז מרץ 2012, ואינפלציית הליבה הגיעה ל-2%, בהתאם ליעד של הפד, בפעם הראשונה מאז אפריל 2012.
האנליסטים ציפו כי האינפלציה תגיע ליעד של הבנק המרכזי רק בהמשך הקיץ. הוצאות הצרכנים עלו ב-0.2% בלבד במאי, לאחר גידול של 0.5% באפריל - עקב ירידה ברכישת מכוניות. אנליסטים ציפו לעלייה של 0.6%.
למרות החששות ממלחמת הסחר, הין היפני שומר על יציבות
הדולר שומר על יציבות מול המטבע היפני ונסחר ב-110.7 ין, לאחר שהגיע לשיא של חמישה שבועות ביום שישי. המטבע היפני שומר על ערכו למרות נתונים שפירסם הבנק המרכזי במדינה, שהראו ירידה במדד אמון היצרנים על רקע החששות הגוברים מההשפעה האפשרית של חיכוכי הסחר בכלכלה הגלובלית.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ איים בהטלת מכסים על יבוא רכבים לארה"ב. אם המכסים אכן ייכנסו לתוקף, הם צפויים להיות בעלי השפעה עצומה על הכלכלה היפנית. ב-2017 קרוב ל-40% מייצוא הרכב ביפן היה מיועד לארה"ב, כך לפי איגוד יצרניות הרכב ביפן.
הסקר של הבנק המרכזי הראה כי היצרניות הגדולות מצפות לנפילה של 8.6% ברווחים בשנה שתסתיים במרץ 2019. זאת בהתבסס על ההנחה שהדולר ייסחר בממוצע ב-107.26 ין במהלך השנה.