תשכחו מסעודיה ורוסיה - ארה"ב הפכה למפיקת הנפט הגדולה בעולם
משרד האנרגיה האמריקאי דיווח שארה"ב חזרה למעמדה כיצרנית הנפט המובילה בעולם - לראשונה מאז 1973; ייצור הנפט במדינה הוכפל בעשור האחרון, הודות להתפתחויות טכנולוגיות בתחום הקידוח; נשיא רפידן אנרג'י: "זוהי תזכורת: לעולם אל תהמרו נגד תעשיית הנפט האמריקאית"
ארה"ב חזרה למעמדה כיצרנית הנפט המובילה בעולם. על פי ההערכות ראשוניות שפרסם משרד האנרגיה האמריקאי, זו הפעם הראשונה מאז 1973 שארה"ב מוכתרת ליצרנית הנפט הגדולה בעולם.
- "הסנקציות על איראן עשויות לשלוח את מחיר הנפט ל-100 דולר לחבית"
- "הגז הטבעי יהפוך עוד השנה למקור האנרגיה העיקרי בצפון אמריקה"
- הדרישה האמריקאית לקצץ בייבוא הנפט מאיראן עושה להודו כאב ראש לא קטן
ההישג נזקף להצלחת תעשיית פצלי הנפט האמריקאית, שעיצבה מחדש את תעשיית האנרגיה העולמית והובילה לכך שייצור הנפט בארה"ב הוכפל בעשור האחרון. "זוהי אבן דרך היסטורית ותזכורת: לעולם אל תהמרו נגד תעשיית הנפט האמריקאית", מסר בוב מקנאלי, נשיא חברת הייעוץ רפידן אנרג'י גרופ (Rapidan Energy Group).
כבר בפברואר הצליחה ארה"ב לעקוף את סעודיה מבחינת הייצור, לראשונה מזה למעלה מעשרים שנה. הייצור המשיך לעלות ביוני ובאוגוסט וטיפס לרמה של קרוב ל-11 מיליון חביות ביום, שאפשרה לארה"ב לעקוף גם את רוסיה, לראשונה מאז פברואר 1999.
יתרה מכך, ארה"ב צפויה להחזיק בתואר עוד זמן מה. על פי הערכות משרד האנרגיה, ייצור הנפט יישאר מעל זה של רוסיה וסעודיה לאורך 2019.
ההישג מדגיש את ההשפעה של ההתפתחויות הטכנולוגיות המתקדמות בתחום הקידוח. שיטת הסדיקה ההידראולית (Fracking) הקלה את הגישה למאגרי נפט וגז טבעי תת קרקעיים והפחיתה בצורה משמעותית את עלויות הקידוח. "זו הייתה נקודת המפנה עבור ארה"ב, היא הוכיחה שאנחנו יכולים להיות עמידים ותחרותיים", הסביר בן קוק מקרן ההשקעות באנרגיה BP קפיטל.
העמידות הזו הייתה נחוצה לאחר צניחת מחירי הנפט ב-2014. בתקופה הזו, חברות נפט רבות בארה"ב פשטו רגל והייצור הופחת, אולם לא בשיעור דרמטי כפי שחששו. כשהמחירים החלו לעלות בחזרה ב-2016, חברות פצלי הנפט העלו במהירות מחדש את הייצור.
שינוי משמעותי נוסף הוא שלארה"ב יש היום לקוחות בכל רחבי העולם. זאת מכיוון שבשלהי 2015 הקונגרס הסיר איסור של 40 על ייצוא נפט גולמי, וכך היום הנפט האמריקאי מגיע לכל דרום אמריקה, אירופה וסין.