מכה לבי-קום: הורדה כפולה בדירוג האשראי - הריבית על החוב תעלה
מידרוג הורידה את דירוג שתי סדרות האג"ח של בי-קום, ב' ו-ג', לרמה של BBB, בהמשך להורדה של דרגה שנעשתה לפני חודש; הריבית על החוב תעלה ב-0.5%; "הורדת הדירוג נובעת מהמשך התפתחויות שליליות שמצביעות על עלייה בסיכון האשראי של החברה"
מכה קשה לבי-קום, בעלת השליטה בחברת בזק: חברת הדירוג מידרוג הורידה הערב (ג') את דירוג שתי סדרות האג"ח של החברה, ב' ו-ג', בשתי דרגות, ל-BBB. זאת אחרי שרק לפני חודש הורד הדירוג ברמה אחת.
- בי־קום נתנה הנחה - והצליחה לגייס רק 120 מיליון שקל
- מגעים להכנסת צביקה בארינבוים כשותף לעסקה באינטרנט זהב
- אינטרנט זהב מציגה: התרחיש הטוב, הרע, והלא נודע
משמעות ההורדה עפ"י שטר הנאמנות של האג"ח היא העלאה של חצי אחוז בריבית שמשלמת החברה למחזיקים ועלייה בסיכון שלהם - כאשר שאג"ח ג' נסחר בתשואה ברוטו לשנה של 6.7%.
"הורדת הדירוג נובעת מהמשך התפתחויות שליליות שמצביעות על עלייה בסיכון האשראי של החברה, וכוללות המשך ירידה חדה בשווי מניות בזק. מניות בזק מהווות את נכס הבסיס של החברה, והתנודתיות הגבוהה המאפיינת את המניה מביאה אותנו לעדכון יחס המינוף בין החוב הפיננסי נטו לבין השווי הסחיר של אחזקות החברה בבזק לטווח של 65%-75% אשר אינו תומך עוד בדירוג הקודם", נאסר בסקירה של מידרוג.
האנליסטים של מידרוג מציינים כי הנפקת המניות של בי-קום שבה גייסה 118 מיליון שקל השבוע שיפרה את יחס המינוף של החברה ל-66%, כאשר בשלב זה מהלך גיוס ההון החיובי כשלעצמו ממצה את גמישותה הפיננסית לעת עתה. "גיוס ההון שיפר את נזילות החברה ומרחיק אותה במידה מסוימת מאמות המידה פיננסיות מול מחזיקי אגרות החוב".
האנליסטים מוסיפים שהדילול של אינטרנט זהב, החברה האם של בי-קום, בעקבות הגיוס, מגביל אותה מהשתתפות בגיוסי הון נוספים לאור ירידתה להחזקה של 51.9% בחברה.
בנוגע להליך מכירת השליטה בבי-קום הם מציינים שכישלון מכירת מניות בי-קום שבידי אינטרנט זהב והסדר החוב באינטרנט זהב, שמסלולו טרם נקבע ומצוי בראשיתו, מטיל ערפל על עתיד השליטה בבי-קום, ומשפיע לשלילה על סיכון האשראי.
"דירוג החברה מוסיף להיתמך באחזקתה בבזק, שהינה קבוצת התקשורת הגדולה והמובילה בישראל אשר פועלת בענף התקשורת המוערך על-ידי מידרוג כבעל סיכון עסקי בינוני בעיקר נוכח תחרות אינטנסיבית וחשיפה גבוהה לרגולציה מעודדת תחרות". על בזק כותבים במידרוג ש"תרחיש הבסיס של מידרוג מוסיף להניח כי בזק עלולה לדווח ברבעון הקרוב על הפרשות של עד מיליארד שקל ומביאה בחשבון כי השנה בזק לא תחלק דיבידנד".