לקראת מיזוג? "ספקות משמעותיים בדבר קיומה של דורי בניה כעסק חי"
החברה הפסידה 129 מיליון שקל בשלוש השנים מאז רכש אותה עמוס לוזון. כעת הוא בוחן מיזוג תפעולי בין עסקי קבוצתו לבין דורי בניה, לטובת ייעול הקבוצה וצמצום ההפסדים. למרות ההפסדים, לוזון מורווח פי שמונה על השקעתו בחברה
הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט
קבוצת לוזון
מפרסמת בדו"חותיה הכספיים המסכמים לשנת 2018, כי תיאור פעילותה הכספית בדו"חות "מעורר ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה של דורי בניה כעסק חי". עוד מציינת קבוצת לוזון כי בדו"חות הכספיים של דורי בניה ושל הקבוצה עצמה לא נכללו כל התאמות לגבי ערכי הנכסים, ההתחייבויות וסיווגן, שייתכן שיהיו דרושים אם דורי בניה לא תוכל להמשיך ולפעול כעסק חי.
- טלרד מבקשת לאשר את שכרו של מוטי אלמליח - 3 מיליון שקל
- אחרי ארה"ב: טבע קיבלה אישור לשיווק תרופה למיגרנה באירופה
- אלטשולר שחם רוצה להנפיק 25% מחברת הגמל והפנסיה שלה
דורי לא רווחית, אבל לוזון צמצם את הפסדיה
ניכר כי עמוס לוזון, יו"ר לוזון נדל"ן, הנסחרת בבורסה בתל אביב בשווי 51.3 מיליון שקל, ויו"ר קבוצת עמוס לוזון יזמות ואנרגיה (לשעבר דורי בניה), עדיין לא מצליח להביא את רכישתו (דורי בניה) לרווחיות.
מאז רכש אותה לוזון בינואר 2016 החברה, הנסחרת גם היא בבורסה בשווי 109 מיליון שקל, סיכמה הפסד מצטבר של 129 מיליון שקל עד לסוף 2018. ב־2016 סיכמה הפסד של 61 מיליון שקל, ב־2017 הפסד של 31 מיליון שקל וב־ 2018 הפסידה החברה 37 מיליון שקל.
תחת אחזקתו של לוזון, עם זאת, החברה דווקא צמצמה הפסדיה, לאחר שב־2015 הפסידה 217 מיליון שקל. צמצום ההפסדים מיוחס בעיקר להעברת ניהול הפרויקטים שלה, מאז השליטה עברה ללוזון, לידי חברת הבנייה דניה סיבוס.
לאור ההפסדים לוזון בוחן מיזוג תפעולי בין דורי בניה לבין עסקי הנדל"ן של קבוצתו, כדי לייעל את תפעול הקבוצה, ואת זה של דורי בניה בפרט, ולצמצם ההוצאות הנדרשות מהקבוצה, שיצמצמו גם את הפסדי דורי.
לוזון עצמו מורווח פי שמונה על רכישתו את דורי בניה, לפי שווייה בבורסה, כאשר הוא רכש את השליטה בה (74%) בינואר 2016 תמורת 10 מיליון שקל מגזית גלוב, המחזיקה ב־18% מהחברה, כשהיתר מוחזק על ידי הציבור. כלומר, שווי אחזקתו של לוזון עומד על 80.8 מיליון שקל. עם זאת, כנגד החברה עומדות תביעות בגובה 543 מיליון שקל, נכון לאמצע 2018.
"אחזיר את דורי לגבהים שהיתה"
לאחר רכישתו את החברה ב־2016 אמר לוזון ל"כלכליסט", כי "לא באתי לעשות סיבוב — אני אחזיר את דורי לגבהים שהיא היתה בהם. אני מבין בנדל"ן ואני נכנס לדורי להשקעה לטווח ארוך. אין לי ספק שאפשר להחזיר אותה לרווחיות".
לוזון אמנם עוד לא החזיר אותה לגבהים, אך עבודת שיקום החברה ניכרת. רק לאחרונה נודע כי הוא מוכר קרקע שנרכשה על ידי א. דורי ב־2002 וממוקמת במתחם הפיל, שליד צומת הפיל בצפון תל אביב, תמורת 170 מיליון שקל, כאשר חלקו כשותף יהיה 50%. המכירה דורשת אישור של אסיפת בעלי מניות החברה, בשל היותה עסקת בעלי עניין.
לפי התב"ע הנוכחית, ניתן יהיה לבנות על הקרקע 89 יחידות דיור בשטח של 10,357 מ"ר שהם 2.35 מיליון שקל לדירה בממוצע, וחלקה של החברה בפרויקט הוא 72 דירות, כאשר יתר הדירות יועברו לבעלי הדירות המקוריים.
לוזון ניסה להתמודד על רכישת התחנה המרכזית בתל אביב במרץ 2016 ללא הצלחה. לאחר שרכש השליטה בדורי בניה בינואר 2016, מחק אותה ביולי של אותה שנה מהמסחר בבורסה.