מנכ"ל שיאומי קיבל בונוס שנתי בשווי של 956 מיליון דולר
התגמול שקיבל המנכ"ל ליי ג'ון עבור 2018 כלל בונוס חד פעמי במניות שיאומי, בתמורה ל"מחויבות" שהפגין כלפי החברה ב-8 שנות כהונתו כמנכ"ל, עד להנפקה בהונג קונג
מייסד ומנכ"ל יצרנית הסמארטפונים הסינית שיאומי, הרוויח בשנה שעברה חבילת תגמולים בסכום הזהה כמעט לרווחי החברה עבור אותה התקופה. לפי מסמכים שהגישה החברה לרשות ני"ע בהונג קונג, חבילת התגמולים של ליי ג'ון (Lei Jun) לשנת 2018 כללה בונוס חד פעמי של 636.6 מיליון מניות של שיאומי, המוערכות כיום ב-7.5 מיליארד דולר הונג קונגי (956 מיליון דולר), זאת בהתבסס על מחיר הסגירה של המניה מיום שלישי.
- הכינו את הארנקים: ליצרניות הסיניות נמאס למכור טלפונים בזול
- דיווח: הסמארטפון המתקפל של שיאומי צפוי לעלות כמחצית ממתחריו
- אחרי שעקפה את אפל: המילטון מישראל תיקח את שיאומי לאנגליה
לשם השוואה, הרווח הנקי המותאם של החברה עבור 2018 הסתכם ב-8.6 מיליארד יואן (1.3 מיליארד דולר), כך לפי הדו"חות שפרסמה החברה בחודש שעבר. לפי המסמכים שהוגשו לרגולטורים, המניות עדיין נמצאות בבעלותו של ליי, והוא לא מכר אותן. החברה ציינה כי היא חשפה שליי הוא שקיבל את המניות "בתגובה לכתבות שהתפרסמו לאחרונה" שטענו שהשכר של ליי היה גבוה מרווחי החברה. דובר החברה סירב להגיב מעבר לכך.
חבילת התגמולים שהרוויח ליי בשנה שעברה נהוגדרה על ידי נשיא החברה כ"בונוס" חד פעמי בתמורה ל"מחויבות" שהפגין כלפי החברה במשך שמונה שנות כהונתו כמנכ"ל עד להנפקתה בשנה שעברה בבורסת הונג קונג.
"ההחלטה להעניק את בונוס המניות הזה התקבלה על ידי הדירקטוריון בלי ידיעתו של ליי גון", אמר בקיץ נשיא החברה ליי בין. "שיאומי אינה החברה הראשונה שמעניקה בונוס למייסד שלה לפני הנפקה, והיא גם לא תהיה האחרונה". בכל מקרה, לפי המסמכים ליי הבטיח לתרום "את כל המניות הרלוונטיות לאחר ניכוי מס לארגוני צדקה".
שיאומי חוותה על בשרה את ההאטה הכלכלית ושוק הסמארטפונים הרווי בסין. ברבעון הרביעי של השנה שעברה מכירות מכשירי הסמארטפונים נפלו במדינה ביותר מ-34% לעומת שנה קודם לכן. עם זאת, הצמיחה המהירה בהודו ובאירופה עזרה לקזז על ההאטה בסין. מנגד, תכניות ההתרחבות של שיאומי בשוק האמריקאי הוקפאו בשל מתיחות הסחר בין סין וארה"ב.