ברודקום רוכשת את החטיבה העסקית של סימנטק ב-10.7 מיליארד דולר
יצרנית השבבים מנסה לגוון את עסקיה ולהרחיבם, ולכן רוכשת את החטיבה העסקית של חברת הסייבר הגדולה בעולם. העסקה כפופה לאישור רגולטורי. בשנה שעברה עצר טראמפ את כוונת ברודקום לרכוש את קוואלקום תמורת 117 מיליארד דולר מסיבות של ביטחון לאומי, לטענתו
יצרנית השבבים ברודקום קונה את החטיבה העסקית של חברת הסייבר הגדולה בעולם סימנטק תמורת 10.7 מיליארד דולר במזומן - כך הודיעו החברות אמש (ה'). העסקה מתבצעת לאחר שברודקום נכשלה ברכישת החברה כולה לפני כחודשיים. ברודקום מנסה לגוון את עסקיה ולהרחיבם אל מעבר לתחום ייצור השבבים שמהווים את ליבת פעילותה.
- ברודקום במגעים לרכישת ענקית האבטחה סימנטק
- מלחמת הסחר עלתה לליגה של הגדולים
- החרם האמריקאי על וואווי עוד יוציא אותה חזקה מאי פעם
ב-2017 רכשה ברודקום את יצרנית ציוד הרשת Brocade ב-5.5 מיליארד דולר, וב-2018 את חברת התוכנה CA Technologies בכ-18.9 מיליארד דולר. החברה מסרה שבעקבות רכישת החטיבה העסקית של סימנטק ברבעון הראשון של 2020, היא מצפה ש-29% מכלל הכנסותיה יגיעו מתוכנה, עלייה לעומת תחזית של 22% ל-2019. בכוונת ברודקום "ליצור את אחת מחברות התשתית הטכנולוגית הגדולות בעולם, גם בתחום התוכנה וגם בתחום החומרה", כך אמר מנכ"ל החברה הוק טאן בשיחה עם אנליסטים אתמול.
הרכישה המוצעת עדיין מחכה לאישור הרשות להגבלים עסקיים האמריקאית, וזאת בערך שנה לאחר שהצעת הרכישה של ברודקום את יריבתה קוואלקום תמורת 117 מיליארד דולרנחסמה ע"י הנשיא טראמפ מסיבות של ביטחון לאומי, לטענתו.
ממשל טראמפ טען אז שההשתלטות המוצעת תגרום לקוואלקום לעכב את התקדמותה בכל הקשור לטכנולוגיית 5G, מה שיאפשר למתחרותיה כמו וואווי הסינית להשיג עליה יתרון. הממשל חשש גם שתוכניתה של ברודקום ללוות 100 מיליארד דולר עבור העסקה משמעה שבכוונתה גם לרוקן את קוואלקום ממזומנים, מה שיקשה עליה לעמוד בתחרות לפיתוח טכנולוגיית ה-5G.
אבל בשונה מאז, רכישת החטיבה העסקית של סימנטק אינה דורשת אישור מוועדת ההשקעות הזרות האמריקאית, שהייתה מעורבת בחסימת עסקת קוואלקום, זאת כיוון שברודקום העבירה את משרדיה מסינגפור לסן חוזה, קליפורניה באפריל 2018.
גם עבור סימנטק מדובר בעסקה טובה מאוד. לחברה עדיין נותרים מותגים חזקים בתחום הסייבר כגון נורטון, ועסקי הסייבר לשוק הפרטי הכניסו לה פי 4 יותר מאשר עסקי הסייבר העסקי ברבעון האחרון. היא גם הצליחה להראות שיפור בביצועיה באופן כללי לאחר שדו"חותיה אכזבו במשך מספר רבעונים תחת המנכ''ל הקודם גרג קלארק שעזב במאי שעבר. קלארק שהיה המנכ''ל של Blue Coat אותה רכשה סימנטק ב-2016 הוחלף בידי היו''ר ריצ'ארד היל והדו"ח האחרון הוא הראשון תחת הנהגתו.
סימנטק גם פעילה מאוד בישראל, החברה רכשה מספר סטארט-אפים מקומיים בשנתיים האחרונות. ב-2017 רכשה סימנטק שתי חברות סייבר ישראליות: פיירגלאס וסקייקיור, בכ-250 מיליון דולר כל אחת. בנובמבר 2018 רכשה את Javelin Networks בעסקה שהוערכה אז בעשרות מיליוני דולרים ובפברואר השנה רכשה את לומינייט סקיוריטי בסכום שגם הוא הוערך בכ-250 מיליון דולר.