בית חדש, הוצאות גדולות: ירידה של 10% ברווחי MAX ברבעון השני
חברת כרטיסי האשראי - בשמה הקודם לאומי קארד - רשמה ברבעון רווח נקי של 47 מיליון שקל; הוצאות התפעול צמחו ב-6% ל-269 מיליון שקל; סכום ה'גיהוצים' בכרטיסים עלה ב-6% ל-21.2 מיליארד שקל
בית חדש, הוצאות גדולות - ולאומי קארד שהפכה ל-MAX מציגה בהתאם ירידה ברווח בסיכום הרבעון השני של 2019. הסכם התפעול החדש שעליו חתמה חברת כרטיסי האשראי MAX - לאחר השלמת המכירה לקרן ורבורג פינקוס בסוף יולי אשתקד - הרחיב ב-6% את הוצאות התפעול של החברה, לסכום של 269 מיליון שקל.
- "שוק התשלומים בישראל נמצא בפיגור של עשור אחרי העולם"
- לאומי קארד: תיק האשראי של הציבור נותר יציב ב-2018 - 5.4 מיליארד שקל
- עכשיו זה רשמי: לאומי קארד נפרדה מלאומי
העלייה בהוצאות התפעול וההוצאה הנרחבת על בניית המותג החדש והשקת מועדונים חדשים היו בין הגורמים העיקריים לשחיקה ברווחי החברה: MAZ רשמה ברבעון השני רווח נקי של 47 מיליון שקל, מול 52 מיליון שקל ברבעון המקביל, ירידה של 9.6%.
הביקוש לכרטיסי האשראי במשק לא נחלש, אלא להיפך. מחזור ההנפקה של החברה (כלומר סכום הגיהוצים בכרטיסים) צמח ברבעון השני ב-6% ל-21.2 מיליארד שקל, לאחר עלייה של 3.4% שנרשמה ברבעון הראשון (בהשוואה לרבעונים המקבילים).
כמות כרטיסי האשראי בסוף יוני גדלה ב-2% ל-2.6 מיליון כרטיסים ביחס לסוף המחצית המקבילה אשתקד. כמות הכרטיסים החוץ בנקאיים עלתה ב-8.3%. ההכנסות הרבעוניות צמחו ב-2% והסתכמו ב-333 מיליון שקל - על אף הירידה בעמלה הצולבת בתחילת שנת 2019 והתייקרות משמעותית בעלויות המימון.
מנכ"ל MAX, רון פאינרו ציין כי בחברה "עדים להתעניינות רבה מצד חברות הטכנולוגיה הגלובליות, שגם הן כמונו - מעוניינות להכניס שירותי תשלום חדשים לישראל שיעבדו באופן מאובטח על פלטפורמת EMV. אני בטוח שרק מעבר מלא לתשתית EMV מתקדמת יקפיץ את המשק הישראלי בכמה רמות קדימה".
![]() | |||
מנכ"ל MAX רון פאינרו | צילום: בני גמזו לטובה |