גלובל פאואר השלימה גיוס הון של 17 מיליון שקל
החברה עוסקת בהקמה ותפעול של תחנות כוח לייצור חשמל; הנפיקה 10% מהמניות במחיר גבוה ב-50% משווי השוק - שלושה משקיעים השתתפו בגיוס
- ניסן כספי שואף למכור את חלקו בגלובל פאוור ב־80 מיליון שקל
- חברת הקלינטק Tipa גייסה 25 מיליון דולר
- חברת Kovrr גייסה 5.5 מיליון דולר
החברה גייסה 17 מיליון שקל במסגרת גיוס הון של 10% ממניותיה. באופן חריג הסתיימה ההנפקה במחיר הגבוה ב-50% מעל מחיר השוק, 8.5 שקל למניה לעומת מחיר של 5.62 שקלים למניה. גיוסי הון נעשים בדרך כלל במחיר הנמוך ממחיר המניה בבורסה. עובדה זו מצביעה על כך שהיו ביקושים גבוהים למניות, והיה מי שמוכן לשלם שווי של 170 מיליון שקל עבור מניות החברה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
גלובל פאואר נוסדה ע"י ניסן כספי שמחזיק בשליטה משותפת בה יחד עם אהוד בן שך. כספי (מי שמחזיק את המניות ליתר דיוק היא אשתו דנה) מנסה למכור את מניות השליטה שלו בחברה ללא הצלחה.
גלובל פאואר עוסקת בתכנון, בפיתוח, בהקמה ובתפעול תחנות כוח לייצור חשמל, והפרויקט המרכזי שבו היא שותפה (כ-29%) הוא תחנת הכוח IPM הממוקמת סמוך לבאר טוביה, לא רחוק מקריית מלאכי, בהספק של 451 מגוואט ובהשקעה כוללת המוערכת בכ-2.1 מיליארד שקל.
את 10% המניות שהונפקו רכשו שלושה גורמים, שניים שרכשו 6.5% מניות וגורם נוסף שרכש 3.5%. מוטי בן משה באמצעות אלון ריבוע כחול רכש 6% ממניות גלובל פאואר בהנפקת המניות אתמול. אלון ריבוע כחול מחזיקה ב-18% ממניות טריפל אם המחזיקה בתחנת הכח בבאר טוביה ובאמצעות הרכישה מגדילה את חלקה ל-19%.
גם במצב כזה שבו שלושה גורמים רוכשים את המניות ולא פריסה רחבה של מזמינים, הוא נדיר. יתכן שגורם מסויים מנסה לתפוס פוזיציה בחברה כשבשוק החל גל הערכות במי מדובר, כשהחשד הוא שאחד השותפים בתחנת הכח בבאר טוביה, מוטי בן משה או יצחק מירילשוילי, הוא שביצע את הרכישה. במכרז לציבור אין מחוייבות לפרסם את שם המזמין.