טוגדר קיבלה אישור לייבוא קנאביס רפואי מאוגנדה
החברה תייבא כרבע טון מהחווה שלה באוגנדה; משרד הבריאות פתח את האפשרות לייבא ארצה קנאביס לצרכים רפואיים תוך מתן הקלות שונות לחצי שנה - בשל המחסור הקיים בשוק המקומי
- הנפקת אג"ח ראשונה לחברת קנאביס: טוגדר גייסה 25 מיליון שקל
- ראלקו מוותרת על ההשקעה בטוגדר פארמה
- לאחר הקלות משרד הבריאות: טוגדר תבקש אישור ליבוא הקנאביס מגידוליה באוגנדה
בכך מסירה החברה את סימני השאלה שעלו בקשר לגידוליה באוגנדה וליכולתה למכור את התוצרת תחת תקינה מערבית. הערכות הן כי התוצרת, אם תעבור הבדיקות הנדרשות לאחר הגעתה לארץ, תכניס לחברה כ-5 מיליון שקל לפי מחיר שוק ממוצע כיום (העומד לפי האסדרה החדשה על 20 שקל לגרם קנאביס רפואי). עלות גידול הקנאביס באוגנדה נאמד בכחצי דולר לגרם. ההערכות הן שהייבוא של טוגדר יגיע כבר ברבעון הנוכחי.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
החברה התחילה בהליכי בקשת ייבוא הקנאביס שהיא מגדלת באוגנדה לישראל לאחר שמשרד הבריאות פתח את האפשרות לייבא ארצה קנאביס לצרכים רפואיים תוך מתן הקלות שונות לחצי שנה (החל מנובמבר 2019), עקב מחסור בקנאביס רפואי הקיים בשוק. אחת ההקלות מאפשרת ייבוא של קנאביס לצרכים רפואיים שאינו מחויב לעמידה בתקינה הישראלית הנדרשת למכירה בבתי המרקחת (IMC-GMP), כל עוד הם עומדים בתקינה בינלאומית אחרת.
עד למתן ההקלות, לא ניתן היה לייבא קנאביס רפואי למטרות מסחריות כלל, וגם הדיונים לגבי ייבוא, טרום ההקלות, כללו עמידתו גם בתקינה הישראלית. ב-6 לאוגוסט השנה דיווחה טוגדר כי קיבלה תקן GAP-CUMCS, אשר מבוסס על הנחיות ארגון הבריאות העולמי ונדרש לגידול חקלאי המיועד למדינות אירופה - ושהחברה תפעל לנצל זאת לטובת הייבוא.
בעבר עלו סימני שאלה לגבי האפשרות למכור באירופה את תוצרת הגידולים החקלאיים של טוגדר באוגנדה, ושאלות אלה נגעו גם למכירה בישראל. לפיכך, מכירת התוצרת האוגנדית בישראל תהווה עבור החברה אבן דרך משמעותית שתעניק הכשר לתוצרת מאוגנדה.