משבר הקורונה
ביפן מרחיבים את חבילות הסיוע למשק
בין הצעדים שהכריז עליהם הבנק המרכזי של יפן, ה-BoJ: הגדלת תוכניות רכישות הנכסים, בהן רכישת מניות, אג"ח קונצרניות וניירות ערך סחירים, כמו גם הרחבת תמיכתו בהלוואות לחברות שנקלעו לבעיות נזילות
הבנק המרכזי של יפן (BoJ) היה הראשון מבין מדינות ה־G7 שפעל לאחר הורדת הריבית השנייה בארה"ב בתוך שבועיים, כאשר הצהיר אתמול על כמה מהלכים שנועדו להקל על הכלכלה השלישית בגודלה בעולם.
- המעצמות מתגייסות למיגור הנגיף: בדיקות בחינם מטראמפ, צ'ק פתוח ממרקל
- חבר הוועד האולימפי של יפן הציע לדחות את המשחקים - והתנצל
- הפד מוריד את הריבית בארה"ב לאפס ומזרים 700 מיליארד דולר
BoJ הודיע כי יגדיל את תוכניות רכישות הנכסים, בהן רכישת מניות, אג"ח קונצרניות וניירות ערך סחירים, כמו גם הרחבת תמיכתו בהלוואות לחברות שנקלעו לבעיות נזילות. הבנק המרכזי יכפיל את הקצב השנתי של רכישות תעודות סל, מ־6 טריליון ין (56 מיליארד דולר) ל־12 טריליון ין, ויגדיל את קרן ההשקעות בנדל"ן ל־180 מיליארד ין בשנה.
צעדים נוספים שעליהם הכריז BoJ כוללים גם הרחבה של תקרת מאזן האג"ח הקונצרניות ל־4.2 טריליון ין ומאזן ניירות הערך הסחירים ל־3.2 טריליון ין. זאת, לעומת תקרת מאזנים של טריליון ין קודם לכן בשתי הקטגוריות. תוכנית חדשה של הלוואות לבנקים מסחריים תספק להם הלוואות בשווי 8 טריליון ין כנגד ביטחונות, למשך שנה. מהלכי BoJ מגיעים לאחר שורת הקלות שעליהן הודיע הממשל בטוקיו, חבילות תמריצים לחברות ועצמאים בשווי של כ־19 מיליארד דולר.
בתוך כך, הרשות המוניטרית של הונג קונג חתכה אתמול את הריבית ב־64 נקודות האחוז ל־0.86%. גם בהורדת הריבית הקודמת של ארה"ב בתחילת החודש הונג קונג הגיבה באותו מהלך, אז הורידה את הריבית מ־2% ל־1.5%. זאת, לאחר שלוש הורדות ריבית שביצע הבנק המרכזי בשנה שעברה כדי להתמודד עם הפרעות קשות בסדר הכלכלי, שנגרמו בעיקר בעקבות הפגנות אלימות מתמשכות. ברבעון השלישי של 2019 הונג קונג נפלה למיתון עם התכווצות של 0.3% בתמ"ג, מגמה שהחריפה רבעון לאחר מכן, עם צמיחה שלילית של 0.4%. -4.7%.