הפד מזהיר: הקורונה מעמידה את הסקטור הפיננסי בפני חולשה משמעותית
הבנק המרכזי של ארה"ב פרסם את דו"ח היציבות הפיננסית , ולפיו ההתערבות מצדו מצד בנקים נוספים אמנם סייעו לכלכלה, אך עדיין צפויים סיכונים רבים עקב המגפה; מזהירים שם מפני חדלות פירעון של קרנות גידור ובנקים גדולים, שיידרשו למכור נכסים
- ארה"ב: חשד להונאה בתוכנית הסיוע לעסקים קטנים שנפגעו מהקורונה
- נגד עמדת טראמפ: בית הנבחרים אישר תמריצים בגובה 3 טריליון דולר
- נגיף הקורונה הכריע את ג'יי.סי פני: הגישה בקשה לפשיטת רגל
האזהרה נמסרה במסגרת דו"ח היציבות הפיננסית שפרסם הבנק המרכזי. בדו"ח צוין עוד כי המגפה העולמית טומנת בחובה סיכונים מרובים. בצעדי מדיניות שבהם פתחו בפד ובבנקים מרכזיים אחרים (כדוגמת הורדות ריבית והקלות מוניטאריות) אמנם סייעו לחזק את הכלכלה, והמערכת הבנקאית שרדה את ההאטה הראשונית, אך בפד מזהירים שצפויים עוד סיכונים רבים אם המגפה תימשך זמן רב או תתגלה כחמורה מכפי שהעריכו בתחילה. "התפרצות הקורונה מייצרת סיכונים לעסקים מכל הגדלים ולמיליוני משקי בית", הדגישו שם. סיכונים אלה נובעים בין השאר מסגירת עסקים ומשיעור אבטלה גבוה.
לפי הדו"ח, אם המשבר יימשך מוסדות פיננסיים כמו קרנות גידור ובנקים גדולים יהיו בסיכון להגיע לחדלות פירעון על החובות, יידרשו למכור נכסים או יחוו ירידה בשווי הנכסים שבבעלותם.
עם זאת, בפד מדגישים כי הסיכונים הללו לא יתממשו בתקופה המיידית. כמו כן, צעדים שננקטו לאחר המשבר הקודם ב-2008 עזרו להגן על התעשייה. בשילוב עם הצעדים שננקטו הפעם נמנע עד כה התרחיש הגרוע מכל לתעשייה הפיננסית. "התערבויות כוחנויות בשלב מוקדם התגלו כיעילות בפתירת בעיות נזילות", אמרה לייל ברינארד מוועדת המושלים של הבנק.
בכל מקרה בפד מעריכים כי אף אחד לא חסין בפני השלכות המגפה. "החולשות בסקטור הפיננסי יהיו קרוב לוודאי משמעותיות בטווח הקרוב", סיכמו בדו"ח, "הנזק למאזנים של משקי הבית והחברות בשל הזעזועים הכלכליים והפיננסיים שארעו מאז מרץ כנראה שייצרו פגיעות שתימשך עוד זמן מה".