הפיצול במניות אפל משפיע על מדד דאו ג'ונס: מי תיכנס ומי תצא
ענקית הטכנולוגיה מבצעת מהלך שיפצל כל מניה שלה - ששווה כיום יותר מ-500 דולר - לארבע מניות; השינוי יטלטל את המדד, שבו משקל המניות תלוי במחיר המניה ולא בשווי החברה, ומפעילת המדד הודיעה על השינויים שישמרו על האיזון
מדד דאו ג'ונס צפוי להשתנות בשבוע הבא בעקבות הפיצול המתוכנן במניית אפל.
- טים קוק יקבל 560 אלף מניות אפל בשווי של 279 מיליון דולר
- קוק הוכיח שאפל גדולה יותר מג'ובס
- קורונה? אפל שווה 2 טריליון דולר: חמש הגדולות ביקום נפרד
המניות של חברת התוכנה סיילספורס (Salesforce), יצרנית התרופות אמג'ן (Amgen) ותאגיד האניוול (Honeywell International) ייכנסו למדד הדגל של בורסת ניו יורק, ויחליפו את אקסון מוביל, פייזר וריית'און. כך הודיעה אתמול (ב') חברת ניהול המדדים S&P Dow Jones Indices.
השינויים במדד, שכולל 30 מניות, נועדו לאזן את הפיצול (ספליט) במניות אפל שיהפוך כל מניה של ענקית הטכנולוגיה לארבע מניות החל מ-31 באוגוסט. כך כל מחיר מניה יהיה נמוך יותר וההשקעה באפל נגישה יותר גם למשקיעים בסכומים קטנים.
משקל המניות במדד דאו ג'ונס מחושב לפי מחיר המניות ולא לפי שווי השוק של החברות, כך שהירידה המשמעותית במחיר מניית אפל תפחית את משקלו של סקטור הטכנולוגיה במדד. הוספת סיילספורס תאפשר לשמור על האיזון הרצוי.
מניית אפל ננעלה אתמול במחיר של 503.4 דולר, והיא המניה היקרה ביותר במדד דאו ג'ונס. המניה הקרובה אליה ביותר במדד היא של ענקית הביטוח הרפואי יונייטד הלת' גרופ, שננעלה אתמול במחיר של 308.8 דולר. לצורך השוואה, המניות קוקה קולה, וולט דיסני ואינטל - שנכללות גם הן במדד, נסחרות במחיר של 48 דולר, 130 דולר ו-49 דולר בהתאמה.
למרות שאפל היא המניה היקרה ביותר בדאו ג'ונס, התמונה שונה כשמסתכלים על ענקיות הטכנולוגיה הנוספות - מניית גוגל ננעלה אתמול במחיר של 1,585.2 דולר ומניית אמזון נסחרת במחיר גבוה עוד יותר של 3,307.5 דולר.
השינויים בדאו ג'ונס גם "יסייעו לגוון את המדד על ידי ביטול החפיפה בין חברות בהיקף דומה, והוספת סוגי עסקים חדשים שישקפו את הכלכלה האמריקאית בצורה טובה יותר", לפי החברה.
השינויים במדד ייכנסו לתוקף ב-31 באוגוסט, ולא ישפיעו על רמתו של מדד דאו ג'ונס כיוון שהחברה משנה את ערכו של "מחלק הדאו" (Dow divisior) - הנתון שמשמש לחישוב רמת המדד בהתבסס על ביצועי המניות שמרכיבות אותו.