$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

נעילה ירוקה בבורסות אירופה; פולקסווגן קפצה ב-4.8%

משבר במגעי הברקזיט מפיל את הפאונד ב-0.9% ל-1.316 דולר - בורסת לונדון טיפסה ב-2.4%; פרנקפורט עלתה ב-2% ופריז התחזקה ב-1.8%; עוד ברכב - דיימלר הוסיפה 4.2%, רנו עלתה ב-2.9%; הבורסות בניו יורק בחופשת יום העבודה

מיקי גרינפלד ושיר רייטר 18:4407.09.20

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי שנגחאי האנג סנג דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס S&P 500 נאסד"ק

  

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

בבורסות בניו יורק לא מתקיים היום מסחר בשל חופשת יום העבודה

 

18:40 - הבורסות באירופה ננעלו בירוק כהה - מדד פוטסי בבורסת לונדון קפץ ב-2.4%, דאקס בפרנקפורט התחזק ב-2% וקאק הפריזאי טיפס ב-1.8%.

 

פולקסווגן קפצה ב-4.8% והובילה את מדד דאקס. 29 מ-30 המניות במדד הדגל הגרמני רשמו היום עליות, ואילו דויטשה בנק נחלשה ב-0.9%. מניות הרכב הנוספות בלטו גם הן בעליות - דיימלר הוסיפה 4.2%, רנו טיפסה ב-2.9%, פיג'ו ב-2.4%, ב.מ.וו עלתה ב-2.3%.

 

ענקית הפארמה הבריטית גלקסוסמית'קליין התחזקה ב-4.2%, אסטרהזנקה עלתה ב-3.9%.

 

16:40 - אסוסייטד בריטיש פודס (AB Foods) עולה ב-1.3% בבורסת לונדון אחרי שהקונגלומרט הבריטי הודיעה שהמכירות של החברה הבת פריימרק התחזקו בחודשים האחרונים בזכות הביקוש לאחר הסגר.

 

המכירות של רשת האופנה המוזלת, מאז פתיחת החנויות המחודשת במאי ועד לסוף השנה הפיסקלית ב-12 בספטמבר, צפויים להגיע ל-2 מיליארד פאונד ולעקוף את ציפיות השוק.

 

AB Foods הוסיפה כי היא מצפה שהרווח התפעולי המתואם בשנה הפיסקלית יהיה "לפחות בצד הגבוה" של התחזיות המוקדמות שלה שהעריכו טווח של 300 עד 350 מיליון פאונד.

 

15:00 - יום מוצלח למניית איירבוס שמטפסת ב-4.2% בפסגת המדד האירופי סטוקס 50; עוד בולטות לטובה ענקיות הפארמה של לונדון - אסטרזנקה מטפסת ב-3.4% וגלסקוסמית'קליין עולה ב-3.2%.

 

 צילום: שאטרסטוק

 

13:45 - הפאונד נופל ב-1% ל-1.315 דולר, על רקע המשבר במגעים על הסכם ברקזיט סופי על סוגיות הסחר – הסכם שאמור להיכנס לתוקף בסוף השנה. באירופה זועמים גם על הדיווחים לפיהם ממשלת בריטניה שוקלת לחזור בה מההסכמות הנוגעות להסדרים בגבול בין צפון אירלנד לאירלנד.

 

ראש ממשלת בריטניה אמר אתמול בנוגע למחלוקות הקיימות: "צריך להיות הסכם עם החברים שלנו מאירופה עד להתכנסות הנציבות האירופית ב-15 באוקטובר, על מנת שייכנס לתוקף עד לסוף השנה. אם לא נצליח להגיע עד אז להסכמות, אז איני צופה שיהיה בינינו הסכם סחר חופשי, ושני הצדדים צריכים לקבל את זה ולהמשיך הלאה" 

 

הירידה בפאונד דוחפת את הבורסה בלונדון לעלייה של 1.6% - רולס רויס היא אחת היצואניות הנהנות מהירידה במטבע המקומי, והיא אכן עולה ב-3.6%.

 

12:00 - מחירי הבתים בבריטניה עלו בחודש אוגוסט ב-5.2% בממוצע בחישוב שנתי - שיעור העלייה הגבוה ביותר מאז סוף 2016 (לפי נתוני Halifax). מחיר הדירה הממוצע עמד ביולי על 245,747 פאונד. בחישוב חודשי עמדה העלייה על 1.6%, מול תחזיות לעלייה של 1.5%. 

 

מניות הנדל"ן מגיבות לדיווח בעליות חזקות של מעל 2%: פרסימון מטפסת ב-2.6%, באראט ב-2.9%, טיילור ווימפי ב-2.2%, בלוויי ב-2.5%.

 

 

11:15 - בנעילה באסיה: מדד ניקיי ירד ב-0.5%, האנג סנג ירד ב-0.4%, שנגחאי נפל ב-1.9%, קוספי עלה ב-0.7%, בורסת סידני עלתה ב-0.3%; מניית השבבים הסיבית SMIC צללה ב-22.9% בהונג קונג על רקע איום החרם של הממשל האמריקאי - סמסונג עלתה ב-1.6% בסיאול; סופטבנק נפלה ב-7.2% בטוקיו על רקע ההאשמות על מעורבותה העקיפה בנפילות של וול סטריט בחמישי שעבר. 

 

10:40 - פתיחה ירוקה לשבוע מסחר באירופה: מדדי דאקס ופוטסי עולים ב-0.9%, קאק עלה ב-0.7%. עליות חזקות בסקטור הרכב: פולקסווגן עולה ב-2.5% ודיימלר ב-2.3% בפרנקפורט, רנו מטפסת ב-3.6% ופיג'ו ב-1.5% בפריז, פיאט מתחזקת ב-2.2% במילאנו; ספקית שירותי התיירות והטיסות טואי (Tui) עולה ב-4% בבורסה של לונדון.

 

מחיר הברנט יורד ב-1.2% ל-42.3 דולר לחבית. ברויטרס דיווחו שארמקו חתכה את המחיר הנקוב הרשמי של הנפט שלה בשערים שונים לפי יעדי האספקה, כך שמחיר החבית הממוצע משמעותית מהמחיר הממוצע של המתחרות מהמפרץ.

 

10:00 - הייצור התעשייתי בגרמניה עלה בחודש יולי ב-1.2% (חודשי), התחזיות עמדו על עלייה של 4.7% - בהמשך לטיפוס של 9.3% בחודש יוני.

 

9:00 - אוסטרליה חתמה על הסכם לאספקת 3.8 מיליון חיסונים לקורונה של קבוצת אסטרזנקה הבריטית – המפתחת את החיסון בשיתוף אוניברסיטת אוקספורד. החיסונים יסופקו כבר בחודשים ינואר-פברואר 2021. ההסכם נחתם למעשה מול חברת הפארמה CSL המקומית, שתייצר את החיסונים במסגרת הסכם רשיונות מול אסטרזנקה.

 

עד כה CSL סירבה לחתום על ההסכם שכן היא עצמה מפתחת חיסון משלה שאמור להתחרות מול זה של החברה הבריטית. העניין נפתר בימים האחרונים לאחר שממשלת אוסטרליה התחייבה לרכוש את החיסון של CSL אם יעבור בהצלחה את שלבי הניסויים הקליניים.  אסטרזנקה נמצאת עתה בשלב השלישי והאחרון של הניסויים הקליניים בחיסון שלה (AZD1222), שכולל עשרות אלפי משתתפים, בבריטניה, ברזיל ודרום אפריקה. היא אחת מארבע החברות הנמצאות בשלב המתקדם – לצד פייזר ומודרנה האמריקאיות וסינווק הסינית. ג'ונסון אנד ג'ונסון צפויה להיכנס בימים הקרובים גם היא לשלב זה.

 

 

 צילום: איי אף פי

 

 

8:20 - סחורות בפתיחת השבוע: הזהב עולה ב-0.4% ל-1,941.60 דולר לאונקיה, הנפט מסוג ברנט יורד ב-1.1% ל-42.2 דולר לחביתץ.

 

7:00 - הבית הלבן שוקל להטיל מגבלות יצוא על ענקית השבבים הסינית SMIC - Semiconductor Manufacturing International Corporation. כך לפי דיווח ברויטרס.SMIC היא חברת השבבים הגדולה ביותר בסין ואחת החברות החשובות ביותר במדינה. מניית SMIC מגיבה לדיווחה בנפילה של 20% בבורסה בהונג קונג. המשמעות בפועל של צירוף SMIC לרשימת החברות המוגבלות של משרד הסחר האמריקאי (entity list) היא שאף חברה אמריקאית לא תוכל לספק לה רכיבים או לשתף עמה פעולה בכל דרך אחרת. הרשימה כוללת כיום מעל חברות שבסיסן המרכזי בסין

 

"משרד ההגנה עובד עתה עם הסוכנות השונות על מנת להעריך את המידעה הקיים ולהחליט האם פעולותיה של SMIC מצדיקות הוספה שלה לרשימת החברות המוגבלות של משרד הסחר. הוספתה לרשימה תוודא שכל היצוא ל-SMIC ייבחן באופן מעמיק יות"ר", מסר דובר משרד ההגנה. 

 

6:50 - מגמה מעורבת באסיה בפתיחת שבוע המסחר: מדדי ניקיי יורד ב-0.2%, שנגחאי יורד ב-0.1%, האנג סנג עולה ב-0.1%, קוספי עולה ב-0.6%, בורסת סידני ללא שינוי משמעותי; מניית סופטבנק נופלת ב-6.6% בטוקיו - בסוף השבוע הופנו כלפי החברה האשמות על מעורבותה העקיפה בנפילות בניו יורק, בשל המסחר באופציות של ענקיות הטכנולוגיה שדחף אותן גבוה מדי; מניית סמסונג עולה ב-2.2% בסיאול על רקע הדיווח לפיו הממשל האמריקאית שוקל להטיל מגבלות על ענקית השבבים הסינית SMIC.

 

בניו יורק לא יתקיים היום מסחר בשל חופשת חג העבודה - המסחר יתחדש מחר.

 

מאקרו סין: היצוא למדינה עלה בחודש אוגוסט ב-9.5% (שנתי), מעל התחזיות שעמדו על 7.1% ובהמשך לעלייה של 7.2% בחודש יולי. היבוא לסין ירד באוגוסט ב-2.1%, התחזיות היו לעלייה של 0.1%, לאחר ירידה של 1.4% בחודש יוני.

 

 צילום: בלומברג

 

x