השקל נחלש מול הדולר; "למרות התערבות בנק ישראל - השקל יחזור להתחזק"
המטבע האמריקאי מטפס ב-0.3% מול מקבילו הישראלי לרמה של 3.276 שקלים, היורו נחלש ב-0.1% ל-3.968 שקלים; בנק לומברד אודייר: "עוברים מהתייחסות לשקל כמטבע בעל ביצועים צנועים, למטבע בעל ביצועים משמעותיים"
השקל נחלש הבוקר (ג') מול הדולר, אחרי שאתמול נקבע שערו היציג של המטבע הישראלי ברמה הגבוהה ביותר מול הדולר מאז הודיע בנק ישראל על תוכנית הרכישות שלו, לפני פחות משבועיים.
- השקל מוחק את העליות המוקדמות אחרי השער היציג
- בנק ישראל הצליח לבלום את צניחת הדולר והמשקיעים הגדילו אחזקות באג"ח צמודות
- שקל חזק - קללת הברכה
הדולר מטפס ב-0.3% בשוק המט"ח המקומי לרמה של 3.276 שקלים, היורו נסוג ב-0.1% ונסחר תמורת 3.968 שקלים.
בשוק הבינלאומי נחלש היורו ב-0.2% מול הדולר והצמד נסחר ברמה של 1.211 דולר ליורו.
ראש אסטרטגיית המט"ח בבנק לומברד אודייר, וסיליוס קיונאקיס, מעריך כי למרות התערבות בנק ישראל - השקל ימשיך להתחזק. בסקירה שפרסם הבוקר כתב קיונאקיס כי גישתו כלפי המטבע הישראלי הופכת לחיובית יותר. "אנחנו עוברים מהתייחסות לשקל כמטבע בעל ביצועים צנועים, למטבע בעל ביצועים משמעותיים.
קיונאקיס הסביר כי האופטימיות שלו נובעת מהצלחתה של ישראל בהתמודדות עם מגפת הקורונה, "ומהתקרבותה למצב של חסינות עדר מוקדם מהצפוי, וכן מסימנים אופטימיים מבנק ישראל.
"השקפתנו לטווח הארוך מבוססת על ביצועים טובים של תחום הטכנולוגיה, ותשואות נמוכות לאורך זמן בארה"ב, בנוסף למאזן תשלומים חזק. כעת הדולר חזר לעמוד על 3.2 עד 3.25 שקלים, אך ירידה משמעותית נוספת בערך הדולר, כפי שנראתה ב-2019, תוביל את ערך הדולר בישראל לרמה של 3 עד 3.15 שקלים.
"ההחלטה האחרונה של בנק ישראל לרכוש 30 מיליארד דולר במהלך 2021 בעלת פוטנציאל להחליש את השקל בשבועות הקרובים, אבל אנו בלומברד אודייר צופים כי השקל יתחזק בחזרה. התחזקותו הצפויה מושפעת מכך שהתזרימים הבסיסיים שתומכים בשקל, לרבות התזרימים השוטפים ותזרים ההשקעות הזרות בישראל, צפויים לעלות השנה על 30 מיליארד דולר, ולכן התערבות זו של בנק ישראל רק תאט את קצב התחזקות השקל. בנוסף, התערבות זו של בנק ישראל בשוק המט"ח סותרת את ההתנהלות המבנית של הבנק, שרק לאחרונה פרסם את תחזית התמ"ג המשודרגת שלו – צמיחה של למעלה מ-6% במהלך 2021".