$
בונים קריירה ומשפחה

נזהרים: ירידה של 13% בקנייה הממוצעת בכרטיס אשראי ב־2013

על פי נתוני גמא ניהול וסליקה, המחזיקה ב־10% משוק סליקת כרטיסי האשראי, הצרכן של 2013 מוציא פחות על סלולר, בתי קפה ומוצרי ביטחון לבית ופורס פחות לתשלומים, אבל לא חוסך על מיזוג אוויר. עם זאת, במספר הקניות הכולל נרשמה עלייה

נורית קדוש 22:4808.01.14

הזהירות הצרכנית באה לידי ביטוי בשנה החולפת בירידה בשיעור של 13% בגובה קנייה ממוצעת בכרטיס אשראי, מ־410 שקל ב־2012 ל־355 שקל ב־2013.

 

בניתוח ארוך טווח המגמה אף מתעצמת, וביחס לגובה קנייה ממוצעת ב־2008 נרשמת ירידה של 36% - כך עולה מנתוני גמא ניהול וסליקה, העוסקת בסליקה מוקדמת של שוברי תשלום בכרטיסי אשראי והמרתם למזומן מיידי לבתי עסק קמעונאיים.

 

 

"אין כל ספק כי המודעות הצרכנית שעוררה המחאה החברתית והחשיפה הגדולה בתקשורת להשוואת מחירים הביאו לירידה במחירים ולהקטנת ההוצאה בכל קנייה וקנייה, אף כי הנתונים אינם מלמדים על ירידה במספר הקניות הכולל, אלא על עלייה", טוען אריאל גנוט, מנכ"ל גמא ניהול וסליקה. הוא מוסיף כי אף שהצרכנים קונים יותר, הם נוטים לפצל את רכישותיהם בין ביקורים שונים בחנויות ודואגים לאתר את האפשרות הזולה יותר בכל מוצר ומוצר, אף במחיר של אי־נוחות ורכישה בבתי עסק שונים.

 

ירידה חדה במיוחד - של 30% בגובה הקנייה הממוצעת - נרשמה באופן טבעי בתחום התקשורת הסלולרית, כתוצאה מהרפורמה שחוללה מהפכה של ממש בשוק והובילה להפחתה משמעותית מאוד במחירים.

 

(ארכיון) (ארכיון) צילום: shutterstock

 

ירידה חריפה אף יותר, של 34%, נרשמה ברכישת מוצרי ביטחון לבית - סורגים, דלתות פלדלת, אזעקות וכדומה - ככל הנראה מפני שהצרכנים רוכשים כעת רק מוצרים חיוניים בתחום, ומוותרים על שיפורים ושדרוגים שעלותם גבוהה יחסית.

ירידה מתונה יותר - 12% - ספג תחום בתי הקפה, אשר באה לידי ביטוי בהזמנות מצומצמות יותר והסתפקות במוצרים שמחירם נמוך יותר כמו קפה, מאפה או סלט, על פני מזון.

 

נתון נוסף שממנו ניתן ללמוד על השינוי בהתנהגות הצרכנית הוא מספר התשלומים הממוצע בקניות, אשר ירד ל־4.32 בשנה החולפת לעומת 5.19 אשתקד ו־5.72 ב־2011 - זאת הן מפני שקנייה במחיר נמוך יותר מצמצמת את הצורך בפריסה רחבה לתשלומים, והן עקב העלייה במודעות הרוכשים לחסרונות שבפריסה לתשלומים רבים.

 

נתוני גמא ניהול וסליקה מבוססים על יותר מ־43 מיליון עסקאות ב־12 אלף בתי עסק בכל רחבי הארץ, לכל אורך שנת 2013, בהיקף כספי כולל של כ־15.5 מיליארד שקל. היקף זה מהווה כ־10% מכלל הרכישות הצרכניות בכל כרטיסי האשראי בישראל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x