מוצר טכנולוגי חדש לבעלי עסקים קטנים ינהל עבורם תזרים מזומנים
תוכנת bizibox מתחברת לכל מקורות המידע כגון חשבונות בנק, כרטיסי אשראי והנהלת חשבונות ומאפשרת לקבל ניתוח של מצב העסק. העלות: 99 עד 199 שקל בחודש
מוצר טכנולוגי חדש נועד לסייע לבעלי עסקים לנהל את הצד הפיננסי של העסק. התוכנה, bizibox, פותח על ידי חברת איי פקט הישראלית והיא למעשה מתחברת לכל מקורות המידע (חשבונות בנק, כרטיסי אשראי, הנהלת חשבונות) של בעל העסק כך שזה יוכל לעקוב אחר הנתונים העסקיים בכל זמן מהמחשב או מהסמארטפון. התוכנה מציגה לבעל העסק ניתוח של המצב העסקי ושולחת התראות בנוגע לפעילות השוטפת וביצועי העסק.
היזמים, מוטי כספי, אייל חזות וגרשון ברושי פיתחו את המוצר בארבע השנים האחרונות וזכו לאחרונה להבעת אמון מצד רעיה שטראוס בן דרור אשר נכנסה כשותפה בחברה. בניגוד לאפליקציות חינמיות ותוכנות בתשלום חד פעמי, התשלום על המוצר הוא חודשי ונע בין 99 שקל עד 199 שקל לחודש. העלות תלויה בסוג השירותים הדרוש כאשר לפי מוטי כספי, מנכ"ל החברה, מרבית בעלי העסקים הקטנים זקוקים לשירותים הבסיסיים ולא למוצר המורחב והיקר יותר.
המוצר מתחבר לכל החשבונות והאשראי של בעל העסק ולמעשה מקבל גישה לנתונים רגישים מאוד עבורו. כדי להרגיע את החששות של בעלי עסקים לגבי אישור הגישה לנתונים, בחברה מדגישים שהם משתמשים באמצעי האבטחה המתקדמים ביותר הקיימים היום כולל תקשורת מוצפנת ושימוש בתעודה דיגיטלית מאובטחת של חברת verisign. כמו כן, לפי כספי החברה אינה אוגרת נכון להיום נתונים של בעלי העסקים המשתמשים בה כדי ליצור ניתוחים רוחביים, אך אינה מבטיחה שלא תעשה כן בעתיד.
החברה טוענת שהמוצר מיועד לעסקים בכל גודל, אך נראה כי הוא מתאים בעיקר לעסקים קטנים ובינוניים המעסיקים עובדים ופחות לעצמאי שעובד לבד מהבית. העלות החודשית גם כן יכולה להפוך את המוצר לפחות אטרקטיבי עבור עסקים זעירים. בעלי עסקים קטנים ובינוניים הם לרוב מעולים בתחומם אך רבים מהם מתקשים לנהל את הצד הפיננסי. לדוגמא, מישהו שהוא קונדיטור מעולה ופותח מאפיה, אינו בהכרח יודע לעשות תזרים מזומנים, הייתרון הגדול של התוכנה הוא שהיא עושה את הניתוח העסקי באופן אוטומטי ומציגה אותו בצורה ברורה לבעל העסק.
שטראוס בן דרור, אשר פרשה בשנת 2005 משטראוס ועוסקת מאז בפעילות בחברות השקעות שונות שבבעלותה וכן בפעילות פילנתרופית, אומרת כי הצטרפה למיזם מכיוון שהיא מאמינה כי העסקים הקטנים והבינוניים מהווים את העוגן המרכזי בצמיחתו של אזור. לדבריה, הנגישות של מרבית העסקים לכלים מתקדמים של ניהול פיננסי נכון של העסק מוגבלת ומתוך כך הגיע החיבור למיזם.
"בישראל קיימים כ-500 אלף עסקים קטנים ובינוניים שרבים מהם אינם שורדים אחרי שנתיים של פעילות וכ-50 אלף עסקים נסגרים בכל שנה. הסיבה העיקרית לכישלון העסקים טמונה בניהול כושל וחוסר ידע בניהול פיננסי הכולל ניהול תזרים מזומנים לקוי", אומר כספי. לדבריו, תוכנת bizibox נותנת מענה לכל הבעיות שזיהתה החברה בניהול עסקים קטנים כגון: חוסר מידע בזמן אמת, חוסר בכלים לניהול וניתוח מצב פיננסי וניהול תזרים מזומנים לקוי.