המינהל ומנהלי עיזבונו של סמי שמעון הסכימו לפנות לגישור
מנהלי עיזבונו של שמעון מנהלים מאז מותו חזית משפטית עיקשת מול המינהל בדרישה לאכוף הבטחה לכאורה לשמעון, ולפיה הוא יוכל להאריך את חוזי החכירה לאלפי דונמים של קרקע חקלאית שברשותו בתנאים זהים לחוזי החכירה הקודמים
האם הסכסוך על קרקעות בשווי של כמיליארד שקל בין מנהלי עיזבונו של סמי שמעון למינהל מקרקעי ישראל יסתיים בפשרה? בשבוע שעבר הודיעו הצדדים כי הם פונים לגישור בפני השופט (בדימוס) משה גל, זאת לאחר שמינהל מקרקעי ישראל נתן את הסכמתו לכך.
- צוואת סמי שמעון: כך חולקו 100 מיליון דולר
- מי ניסה לגזור קופון מירושת סמי שמעון
- חשיפת "כלכליסט": כך העבירה המדינה את אחד ממשאביה היקרים במתנה לסמי שמעון
מנהלי עיזבונו של שמעון, שנפטר לפני כארבע שנים, מנהלים מאז מותו חזית משפטית עיקשת מול המינהל. עניינה של התביעה, המתנהלת בבית המשפט המחוזי מרכז, היא דרישתם לאכוף הבטחה שלטונית שניתנה לכאורה לשמעון, ולפיה הוא יוכל להאריך את חוזי החכירה לאלפי דונמים של קרקע חקלאית הנמצאים ברשותו בתנאים זהים לחוזי החכירה הקודמים.
מדובר בהבטחה שניתנה לטענת העיזבון לשמעון עוד ב־1992 על ידי אריאל שרון, שכיהן אז כשר הבינוי והשיכון, וזאת בהתאם להסכמתו של שמעון לרכוש את קבוצת יכין חק"ל הכושלת בשנת 1991. אולם למרות ההבטחות, כך לפי מנהלי העיזבון המיוצגים על ידי עו"ד יוסי בנקל ממשרד ראב"ד מגריזו בנקל ושות', התכחש המינהל להסכמות בדבר מימוש האופציה להארכת תקופת החכירה למשך 49 שנה, ודרש את סילוק ידה של יכין חק"ל מהמקרקעין. שווי הקרקעות שבלב המריבה מוערך במיליארד שקל. מדובר באלפי דונמים של קרקע חקלאית בתל מונד, בפתח תקווה וברמת החייל בתל אביב; קרקעות שעברו ועוברות שינוי ייעוד בשנים האחרונות ומופשרות לבנייה כך שערכן מזנק במאות ובאלפי אחוזים, שהיו אמורות להיות שייכות למדינה ולציבור.
שני הצדדים הגישו בשבוע שעבר הודעה לבית המשפט המחוזי מרכז ולפיה הם מסכימים להליך הגישור בפני השופט (בדימוס) גל, וכעת הם ממתינים לקבלת הסכמתו.