$
דיור עכשיו 2014

דיור עכשיו 2014

יש לי סיכוי רק אם אעבור לגור בברלין"

כתבת כלכליסט שוחחה עם משפחות כדי להבין אם פעם היה קל יותר לקנות דירה או שהבעיה נעוצה בדור הנוכחי. והיום: גיא מגיד, מעצב גרפי מנוסה בן 40 שלא מצליח להגיע לרווחה כלכלית

משפחת מגיד

גיא (40). לא בתמונה: אביו של גיא, מיכאל מגיד (90)

 

מתגורר >> גיא הוא רווק שגר בדירת שני חדרים בתל אביב תמורת שכירות של 3,700 שקל בחודש. "הדירה שלי היא לא אינדיקציה לתל אביב כי זו דירה של קק"ל. על החוזה אני חותם בבית קק"ל. יש לי שם איש קשר, והדירה מתוחזקת על ידם - הם שיפצו את השירותים, שמו מזגנים. אני מרוצה מהדירה ומקק"ל כבעל בית".

 

הכנסה >> 12,000 שקל בחודש נטו. גיא הוא מעצב גרפי ותיק, שעובד כעת כמנהל סטודיו בחברה לקידום מכירות ואירועים. "אני מרוויח יפה היום, במיוחד לאור העובדה שיש לי 15 שנות ניסיון ועבדתי במשרדים הכי גדולים". ובכל זאת, גיא לא מצליח לחסוך. לפני שנה וחודשיים נפטרה אמו של גיא, ולאחר מכן הוא חלה ובילה תקופה יחסית ארוכה בבתי חולים מבלי לעבוד באופן מסודר.

 

לקנות דירה >> דירה כמו זו שגיא מתגורר בה בשכירות עולה כ־2 מיליון שקל, כלומר 166 משכורות שלו. באשר לסיכויים לקנות דירה גיא משיב ש"אין דבר כזה. גם אם היה לי הון עצמי הייתי פוחד לקחת עליי מחויבות חודשית של משכנתא, כי אי אפשר לדעת מה יקרה מחר. כשאמא שלי חלתה לפני שנתיים זה הראה לי שהחיים מזמנים לנו כל מיני דברים יש מאין".

 

גיא מגיד גיא מגיד צילום: עמית שעל

 

הדירה של ההורים >> דירת חמישה חדרים בבת ים, 117 מ"ר, בקומה שביעית מתוך שמונה, שההורים קנו ב־1982. האב מיכאל היה זמר אופרה ברוסיה, וכשעלה לארץ הוא עשה הסבה לחזנות ונתן שיעורי פיתוח קול. האמם סוזן עבדה בבנק לאומי ולאחר מכן פתחה עסק עצמאי לקישוט עוגות. מיכאל בן 90 היום ולא זוכר כמה עלתה הדירה ומה היתה הכנסתם באותה תקופה, אולם גיא זוכר שהמשכנתא לא היתה עול כבד על המשפחה בילדותו.

 

שוק של מעסיקים >> גיא מוטרד מהשינוי בשוק העבודה, שהפך ללא נאמן לעובדים ודורש מהם לעבוד שעות ארוכות תמורת שכר נמוך שדורך במקום. "השאלה היא לא רק לגבי היכולת לקנות דירה, אלא עוד קודם לגבי היכולת שלך להבטיח את ההכנסה שלך", הוא מסביר. "שוק העבודה מאוד בעייתי, זה שוק מטורף של מעסיקים וכל אחד עושה מה שמתחשק לו. ההורים שלנו ידעו שהם יכולים להיות באותו מקום עבודה 40 שנה, היום זה לא קיים".

 

יוקר המחיה >> גיא מספר שהוא ממעט לצאת לבלות ושלא נסע לחו"ל מ־2003. "אני לא רואה סיבה שכוס בירה תעלה 36 שקל. זה מטורף בעיני, זה פשע", הוא אומר. "את רוב הקניות שלי אני לא עושה בתל אביב אלא בבת־ים, כשאני נוסע לאבא שלי, כי הכל שם יותר זול. אני עושה קניות עם רשימה מסודרת, אין ברירה, חייבים להיות מחושבים".

 

בילוי אלטרנטיבי >> גיא מתנדב בהתארגנויות הקשורות למחאה החברתית ומציע את כישוריו כמעצב גרפי. "חשוב בעיני לקחת בזה חלק. לא רק לקטר אלא גם לקום לעשות", הוא אומר. "הסיסמה של יאיר לפיד היתה 'באנו לשנות' - אז בואו נשנה, נפגין, נקפיד על צרכנות נבונה".

 

ברלין >> גיא רוצה להיות אבא, להרגיש רווחה כלכלית ולחסוך קצת כסף. הוא לא רואה את זה קורה בנסיבות הנוכחיות ולכן הוא שוקל לעבור לתקופה מסוימת לברלין. "הסיכוי היחיד שלי הוא אם אעבור לגור בברלין, ואני פועל בכיוון. ביררתי על הזכאות לדרכון ואני זכאי. אני בן ארבעים, אני רוצה להביא ילדים ואין שום סיכוי שאוכל לעשות את זה בארץ כי ההוצאות כבדות".

 

משפחות המעוניינות להשתתף במדור מוזמנות לפנות ל: mail@calcalist.co.il

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x