$
חדשות נדל

ההתרסקות הכלכלית בהולילנד: היזמים הפסידו 53 מיליון שקל

למרות הכנסות של כחצי מיליארד שקל, הפרויקט היומרני, שהוליד את אחת מפרשיות השחיתות הגדולות בישראל, הפך לכישלון כלכלי; שש דירות בו טרם נמכרו

אסף גילעם 19:3931.03.14

פרויקט הבנייה הגרנדיוזי הולילנד בירושלים הוליד את אחת מפרשות השחיתות הגדולות בתחום הנדל"ן בישראל, שבעקבותיה הורשע היום (ב') רה"מ לשעבר אהוד אולמרט בקבלת שוחד, אך התברר גם ככישלון כלכלי.

 

 

 

הרפתקה בהולילנד יצאה רשמית לדרך ב־1999, אז רכשה חברת הולילנד שמוחזקת בידי פולאר נדל"ן (60%), קרדן נדל"ן (30%) ובנק לאומי (10%, דרך לאומי ליסינג). הפרויקט תוכנן לכלול 12 בנייני מגורים ובהם כ־850 דירות, מגרש אחד למלונאות ושטחי דירות.

 

אהוד אולמרט בביהמ"ש, היום אהוד אולמרט בביהמ"ש, היום צילום: עידו ארז, ynet

 

מה דעתך על מניית קרדן נדלן:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

נכון להיום הוקמו רק 8 מתוך 12 הבניינים שתוכננו בהיקף של 642 דירות. הקמת בניין מספר 7 בפרויקט הופסקה בעקבות החלטות הוועדה המחוזית, והיתר הבנייה שלו פג. משנת 2009 רשמה חברת הולילנד הכנסות בהיקף של 519 מיליון שקל, אך רווח גולמי של 8.8 מיליון שקל בלבד. לחברה נותרו עדיין שש דירות שטרם נמכרו, לצד דירה אחת שנמכרה וטרם נמסרה. כתוצאה מכך, מצבה הכספי של הולילנד עגום עד כדי "ספקות משמעותיים להמשך קיומה כ'עסק חי' בעתיד הנראה לעין", כפי שכותבת פולאר השקעות בדו"חותיה כבר מספר שנים.

 

נכון לסוף שנת 2013, יתרת החוב של חברת הולילנד כלפי בנק לאומי עומדת על 73 מיליון שקל. הולילנד צופה לקבל תזרים של כ־20 מיליון שקל ממכירת המלאי שברשותה, כך שיתרת האשראי שתיוותר בסופו של יום תעמוד על 53 מיליון שקל.

 

 

 

שווי זכויות הבנייה למגרשים שטרם פותחו הוערך על ידי שמאי חיצוני ב־83.3 מיליון שקל. אלא שהשותפות בחברה לא אופטימיות באשר ליכולת לממש אותו, עקב החלטת הוועדה המחוזית לתכנן את המתחם מחדש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x