תושבי גבעת עמל מגבירים המאבק נגד הפינוי: "דורשים שעיריית ת"א תפעיל לחץ על תשובה"
לדברי תושבת השכונה "בתיהן של שלוש המשפחות נהרסו והן לא פוצו". אלעד מגורים: "למרות שביהמ"ש פסק כי מדובר במחזיקים שלא כדין, אנו מנהלים מו"מ על הפינוי"
ימים ספורים לאחר הפינוי המשמעותי שהתקיים בשבוע שעבר ועל רקע הריסת חלק גדול מהבתים בשכונה, תושבי שכונת גבעת עמל מגבירים את המאבק הציבורי נגד יצחק תשובה והמשך פינוי התושבים ללא פיתרון של פיצוי. התושבים אירחו מספר חברי כנסת ממפלגת העבודה וקראו להם לפעול לטובת מהלך שיאפשר את פיצוי התושבים, בין היתר על ידי התערבות של עיריית ת"א כמגשרת.
- הושלם פינוי 5 משפחות נוספות משכונת גבעת עמל בת"א
- רגע לפני פינוי תושבי גבעת עמל - הושגה הבנה עם משפחה המונה 30 איש
- עד ראש השנה: המשטרה תפנה 20 משפחות במתחמים גבעת עמל וסומייל
רונית אלדובי, תושבת השכונה סיפרה ל"כלכליסט", "יש שלוש משפחות שפונו ויושבות מול הבתים ההרוסים באוהל ואין להן שום פיתרון והצד השני לא מדבר איתן. בתיהן של שלוש המשפחות נהרסו והן לא פוצו. העירייה הציעה הליכי גישור ליזמים אך הם סירבו. היזמים קיבלו אחוזי בנייה אדירים שקפצו בכמה שנים מ-440 יח"ד ל-1,200 יח"ד". לטענתה, "הדיון על תאוות הבצע של התושבים לא במקום לאור אחוזי הבנייה הנדיבים שהיזמים קיבלו. לא ייתכן שאנשים בני 70 ישנו באוהל מול מגדלי Yoo בזמן שהעניקו ליצחק תשובה זכויות בנייה בהיקפי ענק".
עוד סיפרה אלדובי, "תשובה ואנשיו מטילים אימה על קהילה שלמה, חצי שכונה הרוסה ואני לא יכולה להוציא את הבת שלי לבית הספר. אנחנו דורשים שהעירייה תפעיל את מנופי הלחץ שלה ותעצור את הזוועה הזו. לאנשים כאן אין עתיד".
בשבוע שעבר, העירייה שלא שימשה עד כה צד בעניין, פנתה לנציגיו של תשובה וביקשה מהם לעכב את פינוי התושבים כדי לנסות ולגשר בנושא הפיצויים, אך העירייה נענתה בסירוב והפינוי בוצע בשטח ובמסגרתו רק שלוש משפחות קיבלו פיצוי.
מאלעד ישראל מגורים נמסר: "על אף שבית משפט העליון פסק שמדובר במחזיקים שלא כדין שחייבים בתשלום לבעלי הקרקע עבור שהייתם במקום, מנהלת החברה משא ומתן עבור פינוי המשפחות שנשארו מרצונן תמורת פיצוי נדיב. לראייה, עד היום פונו 40 משפחות ללא שימוש בכוח ובתמורה לפיצוי נדיב".