אושרה תוכנית המתאר של ת"א; תתאפשר בניית עוד 115 אלף יח"ד
עפ"י תוכנית המתאר, מדובר בגידול של פי 4 לעומת התוכנית הקיימת. 65 אלף יח"ד מהן - כתוצאה מהגדלת האזורים המיועדים להתחדשות עירונית. בנוסף, שטחים המוגדרים כאזורים לתכנון בעתיד, שדה דב ונווה שרת מזרח, יכללו עוד 20 אלף יח"ד
תוכנית המתאר של העיר תל אביב אושרהבוועדה המחוזית תל אביב. מדובר בתוכנית שקובעת את מגמות התכנון ואופן התפתחותה של העיר עד לשנת היעד 2025 וחשיבותה היא בהגדלת השקיפות והוודאות התכנונית, הן לתושבי העיר והן ליזמים הפועלים בה.
ברמה המעשית, היקף יחידות הדיור שניתן לתכנן מכוח תוכנית המתאר גדל פי 4 ותוספת יחידות הדיור עלתה מ-30 לכ-115 אלף יח"ד, 65 אלף יח"ד כתוצאה מהגדלת האזורים המיועדים להתחדשות עירונית. בנוסף, שטחים המוגדרים כאזורים לתכנון בעתיד (שדה דב ונווה שרת מזרח) יכילו כ-20 אלף יח"ד נוספות.
בעירייה ציינו כי התוכנית ממשיכה ומסתמכת על "חזון העיר", שאומץ בעבר על ידי מועצת העיר ובהתאם לקווים האסטרטגיים המרכזיים שנקבעו בו ובהם: שמירה וחיזוק מעמדה של העיר תל־אביב-יפו כמרכז כלכלי ותרבותי, קידום תל־אביב-יפו כעיר אטרקטיבית למגורים לכל הגילים, חיזוק הממשל העירוני, פיתוח סביבה אטרקטיבית פתוחה להתחדשות המשמרת את המורשת, שילוב בין הבנוי לפתוח, וצמצום מטרדי סביבה ומקדמת מערכת תחבורה רב-אמצעית.
לאור זאת, יחד עם כ-190 אלף יחידות הדיור הקיימות ו-75 אלף יחידות הדיור המאושרות או שנמצאות בהליכי תכנון, המספר הפוטנציאלי של יחידות הדיור בעיר יכול להכפיל את מספר יחידות הדיור הקיים בפועל בעיר. עם זאת, הוחלט כי דיור בר השגה יוקם מכוח החוק ולא מכוח תוכנית המתאר.
לתוכנית הוגשו כ-300 התנגדויות
ההחלטה על גיבוש תוכנית המתאר התקבלה בוועדה המקומית בשנת 2008, וגורמי המקצוע שקדו על הכנתה כשלוש שנים. באפריל 2012 דנה הוועדה המקומית בתוכנית והחליטה להמליץ לוועדה המחוזית להפקידה ובדצמבר 2013 התוכנית הופקדה ופורסמה להתנגדויות.
לתוכנית הוגשו כ- 300 התנגדויות שהוגשו על ידי תושבים, יזמים, גופים ציבוריים ועיריות גובלות. הוועדה המקומית דנה בהתנגדויות במהלך יוני 2014 ומונה חוקר לשמיעת ההתנגדויות וגיבוש דו"ח הכולל את תמצית ההתנגדויות ואת המלצותיו לגביהן. החוקר קיים 19 ישיבות לשמיעת ההתנגדויות בחודשים נובמבר 2014-ינואר 2015.
ראש עיריית תל אביב יפו רון חולדאי אמר כי תוכנית המתאר היא "תוצר של תהליך ארוך שהחל בקביעת פרופיל העיר וממנו נגזר חזונה לעשרות השנים הבאות. התוכנית מייצרת את ההמשכיות האורבנית הפתוחה והמזמינה שמאפיינת את העיר, יוצרת התחדשות עירונית של שיפור איכות החיים בשכונות הדרומיות ומחזקת את העיר כמרכז המטרופוליני הנשען על מערכות תחבורה ציבורית. התוכנית מייצרת ודאות תכנונית לתוספת של עשרות אלפי יחידות דיור שיגדילו את היצע הדיור הנדרש וישלימו מלאי תכנוני להמשך גידול האוכלוסייה בעיר, לרבות דיור בר השגה".
תוכניות מתאר דומות קודמו ומקודמות במרבית ערי ישראל כחלק ממדיניות של מינהל התכנון ובדומה לתל אביב נועדו לקבוע את מדינות התכנון ואת התפתחות העיר לעשור הבא. בחלק מהערים אושרות תוכניות לאחר שכלל לא היו כאלה או לאחר שהתוכנית האחרונה שאושרה אינה רלוונטית.